Diváci si zamilovali nový seriál o Lagerfeldovi plný bolesti, touhy a dekadence, který zlidšťuje muže ukrývajícího se za zamračenou tváří

Foto: Disney+

Na Disney+ 7. června dorazilo všech šest epizod seriálu Becoming Karl Lagerfeld o módním návrháři, který se stal ikonou. Streamovací platforma představila dramatický seriál poprvé už na tiskové konferenci festivalu Canneseries ve Francii, kde sklidil ovace a vřelé recenze. A teď se nyní dočkat i od diváků.

V roce 1972 je Karlovi Lagerfeldovi (Daniel Brühl) 38 let, a ještě nenosí svůj ikonický účes. Navrhuje konfekci a pro širokou veřejnost je neznámý. Potká však, a zamiluje se, do vášnivého Jacquese de Baschera (Théodore Pellerin), ambiciózního a zhýralého frajírka, a jako tajemný módní návrhář se odváží jít proti svému příteli (a rivalovi) Yves Saint Laurentovi (Arnaud Valois), géniovi haute couture za nímž stojí proslulý obchodník Pierre Bergé (Alex Lutz).

Seriál Becoming Karl Lagerfeld diváky bere do Paříže, Monaka a Říma 70. let 20. století, kde mohou sledovat, jak se impozantní, komplexní a ikonická osobnost pařížského návrháře Karla rozvíjí, a jak ho žene ambice stát se císařem módy.

Šest epizod seriálu divák se zájmem o toto téma zhltne jakoby nic a netrpělivě pak může vyhlížet druhou sérii, kterou si tento seriál rozhodně žádá. A doufáme, že se jí dočkáme, protože toužíme vidět další vývoj tohoto ikonického návrháře s velmi výjimečnou osobností, kterého Daniel Brühl, ostatně jako všechny svoje dosavadní role, zahrál naprosto bravurně.

Už jen díky nadšeným ohlasům diváků doufáme, že se Becoming Karl Lagerfeld druhé řady dočká. Čeští a Slovenští diváci na ČSFD seriálu udělili (v době psaní článku) neskutečných 82 %. Zahraniční diváci i kritici sice byli trochu přísnější, ale přes to 73 % (kritici) a 75 % (diváci) na Rotten Tomatoes nevypadá vůbec špatně. „Nejlepší módní série, Daniel Brühl je úžasný. Čekám na 2. řadu,“ píše jeden z místních recenzentů.

Becoming Karl Lagerfeld (Daniel Brühl)
Foto: Disney+

„Becoming Karl Lagerfeld je téměř neslušně okouzlující (róby, zámky, dekadence), ale také mnohem víc než to. Je o represích, bojích o moc, rozkladu a hrozné bolestné lásce,“ píše Barbara Ellen z Guardianu. „Toto je serializovaný portrét bolesti, touhy a dekadence, která zlidšťuje muže za zamračenou tváří,“ doplňuje pak Donal Lynch z Irish Independent.

„Becoming Karl Lagerfeld se soustředí na krátký časový úsek a nikdy se nepokouší otevřeně vysvětlit svého často protichůdného hrdinu. Místo toho umožňuje Brühlovi odhalit silné emoce, které se objevují přes Karlovu tvář, i když se je snaží vší silou potlačit. Ke konci jsem měl pocit, že mu překvapivě dobře rozumím a chápu, jak se mohl stát módní legendou,“ uvádí pak ve svém článku John Powers z National Public Radio.

Zdroje: Disney+, Rotten Tomatoes, ČSFD, NPR

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.