6 novinek uplynulého týdne na Netflixu: Temné sci-fi plné záhad i závěr seriálu, který divačkám pořádně pocuchal nervy

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Tento týden se na Netflixu nese nejenom ve znamení posledních dílů třetí řady úspěšného hitu Bridgertonovi, ale i zajímavých dokumentů a temného sci-fi seriálu, o němž tvůrce Parasyte: The Grey prohlásil, že má potenciál podmanit si svět. Nejméně jedna novinka se už navíc dokázala probojovat do TOP 10 nejsledovanějších pořadů.

Tour de France: Bez příkras – 2. řada

Pokračování strhujícího dokumentárního seriálu o nejnáročnějším cyklistickém závodu, který se vysílá ve 190 zemích, se krátce po svém uvedení dokázalo probojovat do TOP 10 nejsledovanějších pořadů na Netflixu. Nová řada sleduje události z loňského závodu. Nevynechává skandály, dramatické pády, odstoupení ani brutální touhu cyklistů po vítězství.

Tajemství terakotových válečníků

V novém dokumentu se dozvíte, jaká tajemství se podařilo po padesáti letech od objevu pozoruhodných terakotových válečníků odhalit. Snímek se zaměřuje na zkoumání výjimečné hrobky prvního čínského císaře. Právě jeho klid měla osmitisícová armáda bojovníků střežit.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: FILMY A SERIÁLY, KTERÉ V KVĚTNU BAVILY NAŠI REDAKCI: KRVAVÝ POLSKÝ THRILLER, ŠÍLENÁ HRA O PŘEŽITÍ I POKRAČOVÁNÍ BRIDGERTONOVÝCH

Bridgertonovi – 2. část 3. řady

Fanoušci početného klanu Bridgertonů v posledních dnech netrpělivě vyhlíželi jakékoliv informace, které by jim napověděli reakci Colina na zjištění tajné identity Penelope. V tomto bodě měli diváci, kteří si přečetli předlohu, výhodu. Nicméně seriál se od předlohy v některých bodech odklání, kdy například knižního Colina drby lady Whistledownové vůbec nezajímaly, ale jeho seriálovou verzi ano. Samozřejmě se můžeme těšit na dobrý konec, ale pár dramatických chvil v závěru není nikdy na škodu.

Více čtěte zde.

Doktor Sex

Sexuální výchova po thajsku je zachycena v novém seriálu, jehož hlavní postavou je odvážný dermatolog přivydělávající si jako novinový sloupkař sexuální poradny. Jelikož sní o kariéře spisovatele dobrodružných románů, snaží se zdokonalit v psaní pomocí této netradiční práce. Ve svém sloupku bez zábran řeší témata, která byla v 70. letech v Asii naprosto tabu. Seriál má údajně vycházet ze skutečnosti.

Více čtěte zde.

Ultraman: Výš a výš

Protože Tokio čelí vzrůstajícímu počtu útoků monster, musí se baseballová hvězda Ken Sato neochotně vrátit domů, aby po otci převzal štafetu v podobě pláště Ultramana. Čelí však nečekané zkušenosti, protože ho mládě považuje za matku. Jako novopečený otec má co dělat, aby dokázal sladit svou práci s rodičovstvím. Do všeho navíc zasáhnou temné síly, které hodlají jeho dítě využít pro své plány.

PSALI JSME TAKÉ: ANIMOVANÉ NOVINKY V ROCE 2024: JEDEN Z NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÝ SE PYŠNÍ 91 % NA ČSFD, PŘICHÁZÍ S NOVOU ŘADOU

Joko Anwar: Noční můry a denní snění

Fanoušci nadpřirozených bytostí a záhad si přijdou na své v temném mysteriózním sci-fi seriálu, který se odehrává v letech 1985 až 2024. Každá epizoda se zaměřuje na jednu z klíčových postav, které do cesty vstoupí mimořádné události. Ačkoli se může zdát, že jsou zcela náhodné a vůbec spolu nesouvisí, opak je pravdou. Zdánlivě obyčejným lidem velmi brzy dojde, že tady něco nehraje, a právě na nich je, abych zachránili svět.

Více čtěte zde.


Zdroje: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.