Konečně seriál s dokonalým koncem: Diváci jsou ze závěru sci-fi o hybridních dětech naprosto nadšení

Foto: Netflix

Po roce od druhé řady se diváci Netflixu dočkali završení dobrodružného sci-fi seriálu Sweet Tooth: Chlapec s parožím, který patří mezi nejoblíbenější tituly na streamovací platformě. Stejně jako předchozí dvě řady i ta poslední boduje a sklízí pozitivní ohlasy.

Dobrodružné postapokalyptické sci-fi o hybridních dětech Sweet Tooth: Chlapec s parožím dorazilo na Netflix 6. června se svou poslední třetí řadou, ve které se Gus se svými přáteli (Jepperdem, Wendy a Medvědicí) vydává na Aljašku hledat Ptáče (Birdie), svou matku, a pokusit se zachránit svět před nákazou zvanou „třes“.

Stejně jako předchozí dvě řady, se i poslední řada dostala okamžitě po vydání do TOP 10 nejsledovanějších seriálů na Netflixu. V globálním žebříčku je aktuálně na první pozici a pravděpodobně si tam pár dní pobude (v Česku je aktuálně třetí).

TAKÉ JSME PSALI: 5 NEJLEPŠÍCH FILMŮ A SERIÁLŮ, KTERÉ V KVĚTNU VYŠLY NA NETFLIXU: EXTRÉMNÍ THRILLER VE STYLU SQUID GAME I AKČŇÁK ZE STAROVĚKÉHO ŘECKA S 81 % NA ČSFD

Skvěle si seriál vede i v hodnocení od diváků či kritiků. První jmenovaná skupina mu na globální hodnotící platformě Rotten Tomatoes dává 88 %, průměrné hodnocení od odborníků je pak dokonce 100 %. „3. sezóna Sweet Tooth pokračuje v dokonalém mixu světa, který je plný zázraků i násilí a končí na vysoké úrovni,“ píše ve svém hodnocení například Felipe Rangel ze Screen Rant.

„Sweet Tooth Jima Micklea si vydobyl své místo mezi nejlepšími komiksovými adaptacemi,“ uvádí pak Tara Bennett z magazínu Paste zatímco Jonathon Wilson z Ready Steady Cut dodává, že je třetí řada nedokonalá, ale nakonec krásná a vhodně završuje celý příběh.

Sweet Tooth: Chlapec s parožím
Foto: Matt Klitscher/Netflix © 2023

Adaptaci populárního komiksu oceňují i diváci. Ti chválí herecké výkony, scénář, důstojné završení příběhu i ponaučení, která z některých scén seriálu pro diváky plynou. „Tento seriál nás učí, že lidstvo má své stinné stránky i své slabiny. Že tady vždycky budou výzvy, kvůli kterým se budeme chtít obrátit proti sobě. Zároveň nás učí to přijmout, jít dál a chránit odkaz pro další generace, na který nikdo nezapomene. Že bychom měli odpouštět a být vděční svým bližním za to, co máme, že bychom se měli navzájem vnímat ne jako nepřátele, ale jako přátele a pomáhat si v těžkých časech, protože stejně jako smrt je součástí života, špatné je součástí dobra,“ píše jeden z diváků ve své recenzi na Rotten Tomatoes.

ČTĚTE TAKÉ: JADERNÝM SPADEM ZMUTOVANÁ PŘÍŠERA ŘÁDÍ NA NETFLIXU. OSCAROVÝ FILM OKOUZLIL SPIELBERGA A PATŘÍ K TĚM NEJLEPŠÍM SVÉHO DRUHU

Sweet Tooth: Chlapec s parožím
Foto: Netflix

„Kéž by bylo více takových filmů a seriálů, které by skutečně vyprávěly příběhy a ne jen produkovaly odpadky,“ píše další divák a dodává, že je Sweet Tooth: Chlapec s parožím opravdu skvěle napsaným příběhem. „Konečně seriál s dokonalým koncem. Moje očekávání byla od tohoto finále vysoká a dokonce je předčilo, vyjadřuje se další a jiný divák dokonce píše, že jde o mistrovské dílo.

Seriál boduje i v Česku. Mnoho diváků se na sociálních sítích vyjadřovalo k tomu, že se nemohou dočkat, až vyjde závěrečná řada a také si ji chválí. Na ČSFD má Sweet Tooth: Chlapec s parožím (v době psaní článku) 74% hodnocení.

TAKÉ JSME PSALI: NOVINKA STAR WARS: AKOLYTKA UKAZUJE VRCHOLNÉ OBDOBÍ JEDIŮ. JEHO HLAVNÍ HVĚZDA NÁM ŘEKLA, CO SI O SERIÁLU MYSLÍ

Sweet Tooth: Chlapec s parožím
Foto: Netflix

Zdroje: Rotten Tomatoes, Netflix, ČSFD, Flix Patrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.