Netflix oznámil uvedení nového dobrodružného anime seriálu Leviatan

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

S animáky se na Netflixu roztrhl pytel a od studia populárních Beastars se fanoušci kreslených seriálů můžou již brzy těšit na nový projekt. Tentokrát se studiem Orange přivedou na svět populární román Scotta Westerfelda z období tragické první světové války.

Seriál Leviatan od studia Orange budí pozornost nejen fanoušků steampunk anime.

Leviatan bude založen na napínavém románu z roku 2009, který napsal Scott Westerfeld. Je prvním dílem trilogie, za kterou se řadí díla Behemoth a Goliath. V roce 2009 byla spisovateli udělena cena Goodreads Choice a Aurealis pro Nejlepší román pro mladistvé (young adult kategorie), dále v roce 2010 na Locus Awards. Spisovatel se tedy těší velké oblíbenosti o čemž svědčí i fakt, že se Netflix také aktuálně chystá na filmovou adaptaci jeho další knihy s názvem Oškliví (Uglies).

ČTĚTE TAKÉ: TVŮRCI AKTUÁLNĚ NEJVĚTŠÍHO HITU NETFLIXU POTĚŠILI FANOUŠKY. PROZRADILI, KDY BUDE DRUHÁ ŘADA ONE PIECE

Anime se dočkáme v roce 2025, ale již nyní se můžeme podívat, jak asi bude vypadat v několika zveřejněných záběrech, společně s dějem: „V roce 1914, v předvečer války, se uprchlý princ Aleksand a dívka Deryn v přestrojení za chlapce setkají na palubě bioinženýrské vzducholodi HMS Leviatan a změní běh dějin.“

O hudbu se postará Joe Hisaishi (jehož skladby doprovází například filmy Hayaa Mijazakiho) společně s Nobuko Todou a Kazumou Jinnouchi. Režisérem bude Christophe Ferreira, pro který je tento projekt dle jeho slov splněným snem. Produkce se bude konat ve studiích Qubic Pictures ve spolupráci s Justinem Leachem a Daiki Sakurai. Trojice se již podílela na animovaném seriálu Eden, který je také dostupný ke zhlédnutí na Netflixu.

Studio Orange je známé pro svoji práci například na seriálech Land of the Lustrous (Hóseki no kuni), Trigun: Stampede nebo populární Beastars, jehož poslední série je na Netflixu nyní velmi očekávaná.

Zdroje: Netflix, Anime Corner, Wikipedia, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.