Netflix slíbil pokračování seriálu Problém tří těles, diváky však neuspokojil. Mají obavy a prahnou po vysvětlení tvůrců

Eva Lenská
Foto: Ed Miller/Netflix © 2024

Tvůrci úspěšného sci-fi seriálu Problém tří těles (3 Body Problem) opět promluvili o pokračování. Ačkoliv bylo potvrzeno, že Netflix dal dalším dílům zelenou, diváci jsou stále nespokojení. Čeho se obávají, když dostali jasnou naději, že se seriál nestane dalším nedokončeným projektem? Na tuto zásadní otázku mohli odpovědět pouze David Benioff, Dan Weiss a Alexander Woo.

Jak už jsme psali, Netflix odsouhlasil obnovení seriálu, nicméně v prohlášení nezaznělo nic o druhé řadě, jak to obvykle bývá. Nemohlo by jít tedy i o jinou variantu pokračování, například film či více filmů? Toť otázka. A právě ta vrtá v hlavě fanouškům. Jak to tedy bude? Zvládnou tvůrci svůj sci-fi epos dokončit tak, aby byl v souladu s knižní předlohou?

Tvůrci David Benioff, Dan Weiss a Alexander Woo nenechali diváky trpět a prohlásili, že vše bude v pořádku (přinejmenším pro seriál, když už ne pro postavy potýkající se s mimozemskou invazí). Trojice sice nesdělila přesné podrobnosti, ale zdůraznila, že půjde o řady (v množném čísle) a že počet hodin odpovídá jejich původnímu plánu adaptovat zbývající dva romány spisovatele Liou Cch’-sina, jenž se může pyšnit cenou Hugo.

ČTĚTE TAKÉ: PRESTIŽNÍ ŠKOLA, VE KTERÉ NENÍ NĚCO V POŘÁDKU: NA NETFLIX MÍŘÍ MYSTERIÓZNÍ THRILLER PLNÝ BOHÁČŮ, KORUPCE A TAJEMSTVÍ

„Když jsme do toho šli, věděli jsme, kolik hodin potřebujeme k vyprávění zbytku příběhu, takže máme plán až do konce. A máme to, co potřebujeme, abychom seriál ukončili tak, jak jsme zamýšleli od chvíle, kdy jsme začali,“ řekl Weiss.

„Až seriál dokončíme, uplyne sedm let, které jsme mu věnovali. Nyní jsme v situaci, kdy můžeme odvyprávět zbytek příběhu, a máme dost času na to, abychom to udělali tak, jak chceme, a to je nesmírně potěšující,“ dodal Benioff.

Tvůrci seriálu nyní píší další řadu. Na té první pracovali čtyři roky a proto uvedli, že na zbývajících epizodách plánují pracovat další tři roky. V každém případě je to ale pro natěšené fanoušky velká úleva.

Zdroje: The Hollywood Reporter, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.