Panství Downton se vrací s třetím filmem. Diváci se mohou těšit i na známé tváře

Eva Lenská
Foto: Independent Television (ITV)

Fanoušci dobového seriálu Panství Downton (Downton Abbey) se doposud mohli radovat i ze dvou filmů, z nichž ten druhý s názvem Panství Downton: Nová éra (Downton Abbey: A New Era), najdou na Netflixu. Tím to ale nekončí! Před několika dny produkce i herečka Michelle Dockery potvrdili, že se začne natáčet třetí. Není to úžasná zpráva?

Když Imelda Staunton alias lady Maud Bagshaw v březnu tohoto roku navštívila rozhlasový pořad Zoe Ball na BBC Radio 2, nikdo si nebyl jistý, zda věřit jejímu prohlášení, že se bude točit poslední film spojený se seriálem Panství Downton. Herečka věděla, co říká. Je to pravda, točit se opravdu bude.

Třetí film bude navazovat na snímek Panství Downton: Nová éra a scénář k němu opět napíše scenárista Julian Fellowes. Režii si vezme na starost Simon Curtis, a přestože nebyly oznámeny žádné podrobnosti o ději, máme k dispozici seznam herců, kteří se vrátí.

ČTĚTE TAKÉ: RODIČE DÁVAJÍ NOVOROZENCŮM JMÉNA PODLE BRIDGERTONOVÝCH. ČTYŘI Z NICH JSOU OPRAVDU POPULÁRNÍ

Foto: Ben Blackall / Focus Features

Patří mezi ně Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Jim Carter, Phyllis Logan, Robert James-Collier, Joanne Froggatt, Allen Leech, Penelope Wilton a Dominic West, známý jako princ Charles z Koruny.

Návrat potvrdili také Lesley Nicol, Michael Fox, Raquel Cassidy, Brendan Coyle, Kevin Doyle, Harry Hadden-Paton, Sophie McShera a Douglas Reith, přičemž bylo naznačeno, že se objeví i mnoho dalších oblíbenců.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: DIVÁCI JSOU U VYTRŽENÍ. NETFLIX MLUVÍ O POKRAČOVÁNÍ SERIÁLU KORUNA O BRITSKÉ KRÁLOVSKÉ RODINĚ

Foto: Focus Features

Ve filmu si zahrají také Joely Richardson, Alessandro Nivola, Simon Russell Beale a Arty Froushan, zatímco Paul Giamatti si zopakuje svou roli bratra Cory Grantham Harolda Levinsona, kterého hrál ve vánočním speciálu. Doufejme, že uvidíme i zmíněnou Imeldu Staunton, která zatím návrat nepotvrdila, nicméně její březnové prohlášení to naznačuje.

Oznámení o třetím filmu bylo zveřejněno spolu s videem, ve kterém se herci znovu setkávají na čtené zkoušce. Michelle Dockery alias lady Mary Crawley v něm uvedla: „Je to skvělý pocit, trochu emotivní. Je úžasné být zase všichni pohromadě. Když se sejdeme, je to, jako by vůbec neuběhl žádný čas. Jsme tak šťastní, že můžeme oznámit, že natáčíme třetí film o Panství Downton. Nemůžeme se dočkat, až se na něj podíváme.“

Zdroj: Hello!, Radio Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.