Hororové sci-fi o požíračích lidských mozků míří na Netflix: Parasyte: The Grey v traileru oživuje tvory z jiného světa v mrazivých detailech

Foto: Netlfix

Netflix se poslední dobou vyžívá v adaptacích nejrůznějších mang nebo anime. A nyní vydá další. Režisér, který má na svědomí populární Hellbound nebo Vlak do Pusanu, nyní míří na streamovací platformu se seriálem Parasyte: The Grey (Gisaengsu: Deo Geurei) podle jedné z nejprodávanějších mang vše dob. Nyní je konečně venku i plnohodnotný trailer.

Na Netflix už 5. dubna dorazí hraná adaptace legendární japonské sci-fi hororové mangy Parasyte, kterou napsal a ilustroval Hitoshi Iwaak. Na starost si ji však nevzali Japonci, ale jejich jihokorejští sousedé. Fanoušky korejské kinematografie tak čeká další zajímavý kousek, který si mohou zapsat na svůj seznam. A snad nadchne i další diváky.

Adaptaci mangy, která vycházela v letech 1988 až 1995, a jen do roku 2022 se jí prodalo přes pětadvacet milionů výtisků, režíroval Yeong Sang-ho, který je podepsán pod projekty jako Hellbound nebo Vlak do Pusanu. Pro něj je manga jedno z největších děl, které ovlivnilo jeho filmografii. Chtěl začlenit její hlavní poselství do své hrané série a rozšířit vesmír „Parasyte“ do nového korejského prostředí.

Seriál Parasyte: The Grey
Foto: Cho Wonjin/Netflix © 2024

O čem je Parasyte: The Grey?

Příběh seriálu Parasyte: The Grey by měl, stejně jako manga, pojednávat o mimozemských parazitech, kteří dorazili na Zem a jsou obrovskou hrozbou pro lidstvo. Do jejich těl pronikají nosem nebo ušima, čímž ovládnou jejich mozek. Jeden z těchto parazitů se v jihokorejském seriálu pokusí vlézt do těla mladé dívky Su-in, která byla během vážné nehody na motorce v bezvědomí, ovšem nedokáže naplno ovládnout její mozek.

Vzhledem k tomu, že byla Su-in schopna zabránit parazitovi v ovládnutí svého mozku, zachovaly si obě bytosti svůj intelekt a osobnost. Nevšední dvojice je pak nucena spolupracovat, aby oba přežili.

Netflix nyní k seriálu Parasyte: The Grey vydal plnohodnotný trailer, ve kterém můžeme vidět, jak parazit Su-in říká: „Kdybychom se nespojily, obě bychom zemřely.“ Jako mutant, který je napůl parazit a napůl člověk, Su-in úplně nepatří ani k jedné straně. Bojuje tedy sama proti parazitům, kteří se snaží ovládnout lidskou společnost, stejně jako musí čelit týmu věnovanému vymýcení parazitických organismů, zvanému „The Grey“. Bude to nakonec ona, na kom bude stát záchrana celého lidstva?

S ohromujícími vizuálními efekty, které oživují tvory z jiného světa v mrazivých detailech, trailer slibuje viscerální zážitek ze sledování, který diváky vtáhne do děje.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.