Používáte sociální sítě? Nový dokument Netflixu ukázal hrozbu, která na nich číhá a vyděsil tak mnoho diváků

Foto: Netflix

Můžu ti říct tajemství? To je věta, která nejčastěji zaznívá v novém dokumentu Netflixu, který sleduje příběh jednoho z nejplodnějších britských kyberstalkerů neúnavně obtěžujícího ženy na sociálních sítích. Někteří diváci byli z dokumentu v naprostém šoku.

Nedávno na Netflixu vyšel další dokument o skutečném zločinu, který mohou diváci sledovat od 21. února. Můžu ti říct tajemství? (Can I Tell You A Secret?) představuje příběh jednoho z nejplodnějších britských kyberstalkerů. Dvoudílný seriál zachycuje tři oběti, které byly vystaveny neúnavnému obtěžování ze strany Matthewa Hardyho – který používal falešné profily na sociálních sítích, aby o nich šířil lži a psychicky je deptal.

Některé z obětí byly tak vyděšené, že dokonce spaly se zbraní, aby se cítily v bezpečí. Policistům trvalo více než deset let, než Hardyho dostali za mříže. Ten mezi tím zničil roky života spoustě mladých žen.

Můžu ti říct tajemství?
Foto: Netflix

I když mnoho diváků sérii považuje za nudnou a příliš velké sledovanosti na Netflixu nedosáhla, ani hodnocení nemá kdoví jak příznivá (například na Kinoboxu má Můžu ti říct tajemství? jen 54 %), v mnoha divácích zanechala nepříjemný pocit strachu. To, o čem vypráví, je totiž skutečné a může se stát komukoliv z nás.

„Je to naprosto děsivé, jsem teprve v první epizodě, ale je to ŠÍLENÉ,“ napsal podle britského Mirror jeden člověk na X (dříve Twitter) zatímco další dodává: „Dokument Můžu ti říct tajemství? je děsivý. Jako někoho, kdo používá sociální sítě ke sdílení velké části svého života, mě opravdu vyděsilo, co dělám a dále už nesdílím.”

Další divačka podle The Sun píše: „Můžu ti říct tajemství? na Netflixu je šílené. Sleduji to během dne se všemi rozsvícenými světly. Protože se bojím.“

Zdroje: Dokument Můžu ti říct tajemství?, Mirror, The Sun

Hodnocení na Kinoboxu: 54 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.