Nikdy není pozdě splnit si své sny: Sedmdesátiletý pošťák se rozhodl chodit na balet. Manželka je ale proti

Eva Lenská
Foto: tvN

Jihokorejský seriál Navillera potěší diváky, kteří mají rádi balet a oblíbili si herce Song Kanga, kterého proslavil seriál Love Alarm. Díky ději si uvědomíme, že pokud člověk po něčem opravdu touží, neexistují žádné hranice. Sny se dají plnit, ať už je nám dvacet nebo sedmdesát.

Každý člověk má nějakou touhu nebo sen. Někomu se podaří splnit si svoje sny hned a někdo čeká na tu správnou chvíli třeba celé roky. Přesně tak je na tom hlavní hrdina seriálu pošťák Sim Deok Chool (Park In Hwan), kterému je sedmdesát a zrovna odchází do důchodu.

V mládí miloval balet a chtěl se stát tanečníkem, ale pak si musel najít práci, aby uživil svou rodinu. Nyní má dost času, děti mu dospěly a on si konečně může splnit svůj dávný sen. Ač s tím jeho manželka nesouhlasí, nebojí se nové výzvy, a začne se učit tanci.

Lee Chae Rok (Song Kang) je narozdíl od něj mladý a plný sil. Je mu 23 let a přestože během dospívání dělal různé sporty jako je baseball, plavání či fotbal, na žádnou z těchto činností neměl talent. Poté, co uvidí baletní představení, pocítí něco, co nelze popsat slovy. Zjistí, že má po své zemřelé matce nadání k tanci a začne se baletu věnovat.

Bohužel se potýká s mnoha existenčními problémy a už to vypadá, že svůj sen vzdá. Naštěstí se v pravou chvíli seznámí s odhodlaným Deok Choolem, který mu dodá odvahu.

V seriálu nechybí ani ženské hrdinky. Hae Nam (Na Moon Hee) je manželkou Deok Choola, která chce žít klidný život, aniž by se stala břemenem pro své dospělé děti. Když jí manžel řekne, že se chce věnovat baletu, neví, co si má myslet. Její vnučka Eun Ho (Hong Seung Hee) má sice přísného otce, jenž by jí rád naplánoval život do posledního detailu, přesto chce jít za svým vlastním štěstím. 

Seriál byl natočen podle webového komiksu,  jenž byl publikován v roce 2016 a získal velmi vysoké hodnocení. Režie se ujal režisér Han Dong Hwa a scénář podle komiksu napsala scenáristka Lee Eun Mi. 

Všech 12 epizod s českými titulky je na Netflixu už od 4. května.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.