SOUTĚŽ: Vyhrajte 3x roční předplatné na Disney+ a užijte si nejen novou mini sérii Šógun

Foto: Disney+

Zasoutěžte si s námi o tři roční předplatné na Disney+. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku, která se týká nové desetidílné minisérii Šógun (Shōgun), která bude mít premiéru už 27. února. Soutěžní otázku a pravidla soutěže najdete na konci článku.

O čem je Šógun?

Na Disney+ míří minisérie Šógun. Japonsko roku 1600. Lord Joši Toranaga (Hiroyuki Sanada) bojuje o život poté, co se proti  němu sjednotí jeho nepřátelé. Poblíž rybářské vesnice je však objevena ztroskotaná evropská loď a její britský kormidelník John Blackthorne (Cosmo Jarvis) zná mnohá tajemství, která by Toranagovi mohla pomoci zvrátit rovnováhu moci a zároveň zničit obrovský vliv Blackthornových vlastních nepřátel – jezuitských kněží a portugalských obchodníků. Začíná tak bitva o nadvládu, která poznamenala celé století.

Toranagovy a Blackthornovy osudy jsou neoddělitelně spjaty s jejich překladatelkou Toda Mariko (Anna Sawai), tajemnou šlechtičnou, poslední svého zneuctěného rodu. Zatímco Mariko slouží svému pánovi v této politicky nejisté době, musí se zároveň vyrovnat nejen se společností Blackthorna, ale i se svou oddaností víře, která ji zachránila, a svým závazkům vůči zesnulému otci.

Seriál Šógun od FX | Oficiální trailer | Disney+

Výpravná sága o válce, vášni a moci z prostředí feudálního Japonska. Seriál Šógun od FX bude mít premiéru příští rok v únoru na Disney+.

Posted by Disney+ on Friday, November 3, 2023

Obsazení série Šógun

Seriál má nevídané japonské obsazení. Hrají v něm například Tadanobu Asano jako Kašigi Jabušige, nechvalně známý podrazák a Toranagův blízký spojenec; Hiroto Kanai jako Kašigi Omi, mladý vůdce rybářské vesnice, kde je nalezena Blackthornova loď; Takehiro Hira jako Išido Kazunari, mocný byrokrat, který je zároveň Toranagův hlavní rival; Moeka Hoši jako Usami Fudži, vdova, která musí uprostřed bojů najít svůj nový úděl; Tokuma Nišioka jako Toda Hiromatsu, Toranagův věrný generál a nejlepší přítel; Šinnosuke Abe jako Toda Hirokatsu („Buntaro“), žárlivý manžel Mariko; Yuki Kura jako Joši Nagakado, ztřeštěný Toranagův syn toužící se prosadit; a Fumi Nikaido jako Očiba no Kata, ctěná matka dědice, co se nezastaví před ničím, jen aby se zbavila Toranagy a hrozby, kterou je pro jejího syna.

Desetidílnou minisérii Šógun vytvořili pro televizní vysílání Rachel Kondo a Justin Marks, Marks byl zároveň showrunnerem a výkonným producentem seriálu. Dalšími výkonnými producenty jsou Michaela Clavellová, Edward L. McDonnell, Michael De Luca a Kondo. Producentem seriálu je Hiroyuki Sanada, seriál byl vyroben společností FX Productions.

Šógun bude mít premiéru exkluzivně na Disney+ už 27. února. První dvě epizody vyjdou najednou, nové díly pak dorazí každou středu.

Šógun
Foto: Kurt Iswarienko/FX

SOUTĚŽ

Výhra: Tři výherci získají každý po jednom ročním předplatném na Disney+, které jim bude zasláno e-mailem.

Soutěžní otázka: Kdo v roce 1975 napsal stejnojmennou knihu, ze které seriál vychází?

Správné odpovědi piště na e-mail: soutez@netflixer.cz (Do předmětu e-mailu napište Šógun. Nezapomeňte uvést své celé jméno.)

Kdo může soutěžit? Osoby starší 18 let.

Do kdy můžete soutěžit? Soutěžní e-maily se správnou odpovědí na soutěžní otázku můžete posílat do půlnoci 7. března 2024. Po skončení celé soutěže (nejpozději do 14 dnů) budou vylosováni náhodně 3 výherci z těch, kteří poslali na e-mail správnou odpověď na soutěžní otázku, a e-mailem od nás obdrží kód pro roční předplatné na Disney+.

Kompletní všeobecná soutěžní pravidla najdete zde.

Zdroj: Disney Plus

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.