Představitel prince Charlese je rád, že seriál Koruna konečně skončil. Kvůli kritice nevylezl dva dny z postele

Eva Lenská
Foto: Keith Bernstein/Netflix

Britský divadelní a filmový herec Dominic West si značně oddechl, když populární seriál Koruna (The Crown) konečně skončil. Z jakého důvodu? Svou roli prince Charlese bral příliš vážně. Ne na vše kolem ní navíc bude vzpomínat v dobrém.

Herec, který v seriálu Koruna ztvárnil prince Charlese, prohlásil, že se mu ulevilo, když drama dospělo ke svému konci, a on už se tak nemusí dál věnovat světu a životu britské královské rodiny. Seriál mu totiž dlouho ležel na srdci jako balvan.

Milovník divadelních rolí se původně zdráhal práci přijmout, ale časem připustil, že někdo jako Peter Morgan, tvůrce Koruny, se neodmítá. Přesto pro něj nebylo jednoduché čelit negativnímu hodnocení. Šestá řada si totiž ve Velké Británii vysloužila několik nepříjemných recenzí, přičemž tamní kritici byli rozhořčeni především scénami, v nichž vystupoval West a takzvaný duch princezny Diany.

ČTĚTE TAKÉ: SERIÁL PLNÝ BOJOVÝCH SCÉN A NAPĚTÍ MÍŘÍ NA NETFLIX. JAPONSKO JE V KRIZI A RODINA NINDŽŮ SE VRACÍ DO AKCE JAKO ZA STARÝCH ČASŮ

Foto: Keith Bernstein/Netflix

Na otázku, zda se obává, jak na seriál zareaguje královská rodina, odpověděl, že neví. „Nechci jim ztěžovat život víc, než už je. Takže mě to tíží.“ Je opravdu nutné brát kritiku tak vážně? „Všechny reakce mi dělají starosti. Přečetl jsem si všechny recenze a strávil dva dny v posteli. Takže ano, jsem citlivá duše, dělám si starosti s tím, co si lidé myslí,“ vysvětlil.

Herec, jenž v současné době propaguje svou divadelní inscenaci hry Arthura Millera A View from the Bridge (Pohled z mostu), posléze spokojeně vydechl. „Je to taková úleva, že se teď můžu vrátit k divadlu a už nemusím mluvit o monarchii!“

Nicméně připustil, že hrát Charlese předtím, než se stal králem Karlem III., mělo jisté výhody. „Bavilo mě ho hrát. Rád jsem nosil ty kostýmy. Miloval jsem řízení aut a líbilo se mi, když se mi lidé klaněli. Byl to naprosto úžasný pocit,” řekl.

Zdroje: Netflix, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.