Cenny Emmy byly rozdány: Bodoval Mědvěd, Boj o moc i černá komedie, která diváky Netflixu nenechala odlepit se od obrazovek

Andrew Cooper/Netflix © 2023

Poté, co se předávání cen Emmy muselo z minulého roku posunout kvůli hollywoodským stávkám scenáristů a herců, byly ceny konečně uděleny. Bodovali Boj o moc, Medvěd nebo Ve Při.

75. ročník udílení cen Primetime Emmy Awards je u konce. Ceny byly nakonec po přesunutí z roku 2023 předány v pondělí 15. ledna, čtyři měsíce od původního naplánovaného data.

Co se týče oceněných seriálů, výsledky vypadaly dost podobně jako na Zlatých Glóbech před týdnem. Se šesti cenami vedli vyhlašování Boj o moc (Succession) a Medvěd (The Bear). V těsném závěsu za nimi pak byl letošní seriálový hit Netflixu Ve Při (Beef), který si odnesl pět sošek včetně ceny za nejlepšího herce a herečku v minisérii pro Stevena Yuena a Ali Wong.

O zábavu během vyhlašování nebyla nouze. Postaral se o ni například herec Pedro Pascal, který byl mezi nominovanými za seriál The Last Of Us. Cenu za nejlepšího herce v dramatu však nakonec získal Kieran Culkin za Boj o moc.

Když Pedro Pascalna pódiu pak vyhlašoval cenu za nejlepšího herce ve vedlejší roli v dramatickém seriálu, zavtipkoval: „Spousta lidí se mě ptala na moji paži (má ji v ortéze, pozn. redakce), ale ve skutečnosti jde o moje rameno. A myslím, že dnešní večer je ideální čas na to, abych všem řekl, že mi to nandal Kieran Culkin.“ Culkin nejdříve přihlížel s kamennou tváří. Nakonec se ale začal smát, stejně jako většina sálu.

Ceny se dočkala i herečka i Stiflerova máma, tedy herečka Jennifer Coolidge. Ta si vysloužila sošku za roli ufňukané dědičky v minisérii Bílý lotos z HBO Max.

Celý seznam vítězů Emmy:

Nejlepší komedie – Medvěd

Nejlepší drama – Boj o moc

Nejlepší minisérie – Ve při

Herečka v komedii – Quinta Brunson – Základka Willarda Abbotta

Herec v komedii – Jeremy Allen White – Medvěd

Herečka v dramatu – Sarah Snook – Boj o moc

Herec v dramatu – Kieran Culkin – Boj o moc

Herečka v minisérii – Ali Wong – Ve při

Herec v minisérii – Steven Yeun – Ve při

Herečka ve vedlejší komediální roli – Ayo Edebiri – Medvěd

Herec ve vedlejší komediální roli – Ebon Moss-Bachrach – Medvěd

Herečka ve vedlejší dramatické roli – Jennifer Coolidge – Bílý lotos

Herec ve vedlejší dramatické roli – Matthew Macfadyen – Boj o moc

Herečka ve vedlejší roli v minisérii – Niecy Nash-Betts – Monstrum – Příběh Jeffreyho Dahmera

Herec ve vedlejší roli v minisérii – Paul Walter Hauser – Volavka

Talkshow – The Daily Show With Trevor Noah

Zábavní pořad – John Oliver: Co týden dal a vzal

Zdroj: Emmy

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.