Třetí řada Alice in Borderland má zelenou, přestože skončila tam, kde manga. Alternativ na pokračování je několik

Barbora Kučerová
Foto: Netflix

I když druhá řada brutálního sci-fi Alice in Borderland přinesla uspokojivé rozuzlení, diváci spekulovali, že závěrečný záběr na kartu žolíka značí možné pokračování. A měli pravdu! Netflix oznámil, že se s oblíbenými postavami neloučíme na dlouho.

Autor předlohy Haro Aso má poslední dobou napilno. Kromě populární Alice najdete na Netflixu i hraný film Zom 100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie na motivy stejnojmenné mangy a anime adaptaci, která se u nás bohužel nevysílá. A teď se podílí na pokračování úspěšné hry o život.

Otázka zní, jaký příběh nás čeká, když 2. řada skončila stejně jako závěrečný 18. díl mangy? Oficiální vyjádření zatím nemáme a můžeme jen spekulovat. Haro Aso vydal dvě příbuzné série, ze kterých by mohl čerpat.

V Alice on Border Road představil novou partičku, která se ocitla v alternativní verzi Tokia. Recenze jsou spíše negativní, mnozí považují Border Road, v němž je celé Tokio jedna velká aréna, za nudné. Mnohem zajímavější je Alice in Borderland Retry, v němž se Arisu, který se stačil oženit a založit s Usagi rodinu, vrací na „místo činu“, aby si zahrál srdcovou devítku. Manga má pouze dva díly a je spíše vhodná pro film. Další možností je pak zcela nový příběh a inspirace hrami z mangy, které se v seriálu neobjevily.

Netflix potvrdil, že se na obrazovky vrátí Kento Yamazaki (Arisu) a Tao Tsuchiya (Usagi). Režie se opět ujme Shinsuke Sato.

Zdroj: Netflix Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.