Na Netflix míří další napínavý thriller. Svobodná matka se v něm zaplete do brutálního zločinu

Foto: Netflix

Netflix už ve čtvrtek 21. října zveřejní napínavý thriller Podezřelý X (Suspect X), v němž se svobodná matka zaplete do brutálního zločinu a nadaný učitel matematiky ze sousedství jí nabídne pomoc. Případ ale začne vyšetřovat nekompromisní policista.

Nejnovější thriller od Netflixu představuje streamovací debut jedné z nejpopulárnějších bollywoodských hereček Kareeny Kapoor Khan. V anglicky mluvících zemích se film jmenuje Suspect X na Netflixu, v Indii zase Jaane Jaan, v češtině ho na Netflixu najdete jako Podezřelý X.

Mysteriózní román japonského autora Keiga Higashina The Devotion of Suspect X z roku 2005 byl pro filmové plátno adaptován několikrát a ve více jazycích. Vytvořit adaptaci v hindštině bylo cílem scenáristy a režiséra Sujoye Ghoshe již více než deset let a jeho sen se konečně splnil díky spolupráci s Netflixem.

Ghoshova adaptace byla poprvé oznámena v roce 2015 a původně v ní měli hrát Miss World 1994 Aishwarya Rai Bachchan a herec Saif Ali Khan. To se ale nestalo a o několik let později se role nakonec ujala Khanova manželka Kareena Kapoor Khan.

„Jaane jaan je založen na knize, která je mou životní láskou už dlouhou dobu. Ode dne, kdy jsem četl The Devotion of Suspect X, jsem ji chtěl adaptovat na film. Byl to ten nejúžasnější milostný příběh, jaký jsem kdy četl, a dnes díky Kareeně, Jaideepovi a Vijayovi tento příběh ožije. Všichni jsme velmi tvrdě pracovali na jeho vyprávění a doufáme, že se divákům bude líbit stejně jako nám,” řekl Sujoy Ghosh dle tiskové zprávy Netflixu.

Thriller vypráví o osamělé matce a její dceři, které spáchají ohavný třesný čin. Pomoc jí nabídne její soused učitel matematiky, kterého hraje Jaideep Ahlawat. Vše se ale začne bortit jako domeček z karet, když se do případu vloží policista, kterého hraje Vijay Varma. Příběh se odehrává v atmosférickém himálajském kopcovitém městečku Kalimpong.

Zdroje: Variety, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.