Kultovní klasika nejen pro děti míří na Netflix. Powerpuff Girls slaví 25 let od prvního uvedení

Eva Pospíchalová
Foto: Cartoon Network

Trojčata, která v některých z nás vzbuzují vlnu sentimentu, bude možné nyní konečně sledovat i na streamovací platformě Netflix. Drobné Raketové holky (Powerpuff Girls) svými superschopnostmi zachraňují svět již čtvrt dekády.

Cukr, sůl a od všeho půl! „Sugar, spice and everything nice!” je dnes již legendární hláška. Trojice sester se narodila se super schopnostmi, které využívají k dobru. Kytku (červená), Bublinku (modrá) a Panenku (zelená) si v průběhu času zamiloval celý svět.

Tři supermocné holčičky zachraňují nejen své rodné velkoměsto Townsville před příšerami, zločinci a dalšími záporáky. Zrodily se, když jejich otec, samoživitel a profesor Utonium, omylem přimíchal do experimentální směsi takzvanou chemikálii X, která triu nadělila hned několik schopností, od létání až přes brutální fyzickou sílu, kterou od malé holčičky nikdo nečeká.

Seriál se těšil oblíbenosti i na českých obrazovkách, a to nejen mezi dětmi. Kreslená pohádka se sice točí kolem tří předškolaček, které se někdy utkají kromě padouchů třeba i s vypadáváním zubů, chozením do školy, sourozeneckou rivalitou či počůráváním, ale je i plný starších popkulturních referencí, parodií či hlubších životních lekcí. Obecně však funguje jako humorná superhrdinská jednohubka.

V posledních letech se z mnoha úryvků staly virální scénky a postavičky jsou používány v memes a jako symbol „girl power”. Ženských hrdinek je totiž stále velmi málo, zvláště pak mladých dívek, které nejsou vyobrazovány stále často jen jako sex symboly. Powerpuff Girls se také dostaly mezi 15 nejlepších kreslených postav všech dob.

Od 26. září budeme mít možnost se navrátit v čase a odpočinout si u krátkých dílů (více než 70 kusů!) dnes již legendární komediální show.

Zdroje: Cartoon Network, Netflix, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.