Obamovi získali nominace na ceny Emmy. Pro Michelle je první, Barack už jednu proměnil ve vítězství

Foto: Netflix, Chuck Kennedy/Netflix (koláž)

Bývalý americký prezident Barack Obama si minulý týden připsal druhou nominaci na Emmy za dokumentární seriál Netflixu Práce: Co děláme celé dny (Working: What We Do All Day). Michelle slaví první.

Barack Obama získal nominaci na Emmy v kategorii Nejlepší vypravěč za pořad Práce: Co děláme celé dny, který vyšel 17. května na Netflixu. Ten ukazuje rozhovory s pracovníky ve třech různých odvětvích – pohostinství, domácí péče a technologie – a zkoumá, jaký je typický pracovní den v každém z nich, nebo jaké jsou hlavní výzvy, kterým pracovníci čelí.

Seriál pochází od produkční společnosti Higher Ground bývalé prezidentky a první dámy Michelle Obamy, která v roce 2018 uzavřela s Netflixem smlouvu o obsahu na produkci filmů a televizních seriálů.

Foto: Netflix

Barack už jednou Emmy vyhrál, dokonce ve stejné kategorii. Tehdy to bylo za namluvení dokumentu Slavné národní parky (Our Great National Parks), taktéž od Netflixu a také od produkční společnosti Michelle.

Obamovi můžou slavit společně, protože bývalá první dáma letos získala svou historicky první nominaci. V kategorii Nejlepší seriály literatury faktu nebo speciály ji obdržela za Světlo v nás: Michelle Obama a Oprah Winfrey (The Light We Carry: Michelle Obama & Oprah Winfrey) od Netlfixu. Jde o speciál natočený na její poslední zastávce během turné ke stejnojmenné knize. V zajímavém rozhovoru s Oprah Winfrey prozrazuje, které náročné situace a životní lekce ji přiměly sepsat její druhou nejúspěšnější knihu.

Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, PeopleDeadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.