Krimi thriller o virtuální realitě se stal nejsledovanějším na Netflixu ve 20 zemích. Češi však tento skvělý kousek úplně přehlédli

Foto: Netflix

Téměř bez varování dorazil na Netflix 2. června francouzský seriál Vortex (Vír) z roku 2022. Během krátké doby se vyšvihl do čela nejsledovanějších seriálů hned ve dvaceti zemích včetně Francie. Češi ho však úplně přehlédli.

Seriál Vortexu, který v šesti frenetických epizodách mísí sci-fi s krimi zápletkou, a kde důležitou roli hraje virtuální realita, byl nenápadně přidán na Netflix. Ve dvaceti zemích se během této doby vyšplhal do čela nejsledovanějších seriálů. V některých, včetně Chorvatska, Srbska, Rumunska, Turecka nebo Francie, se dokonce v TOP 10 držel více jak týden.

Češi tento povedený krimi thriller přitom úplně přehlédli. Ti, kteří ho však viděli, mu na Česko-Sovenské filmové databázi udělili skvělé hodnocení ve výši 78 %. „Takto zajímavý a napínavý námět jsem dlouho neviděl. Nicméně v tomto seriálu je pro maximální zážitek potřeba respektovat autory a držet se jejich světa, jejich zákonů a jejich přání a moc se neohlížet,“ píše jeden z recenzentů. „Dobře se na to dívalo a potěšila mě atmosféra, zvraty a pěkné herecké výkony. To lepší z Netflixu,“ píše další.

VÍCE ČTĚTE ZDE: Francouzský akčňák ovládl Netflix. Nechybí v něm brutální realistická akce s přestřelkami

O čem seriál Vortex je?

Příběh se odehrává v roce 2025, v době, kdy se mohou policisté prostřednictvím nově vyvinuté technologie podívat na místo činu a zrekonstruovat tak zločin. Když dostal policejní kapitán Ludovic na starost případ utonulé ženy, netušil, že mu obrátí život vzhůru nohama.

Při analýze místa činu pomocí virtuální reality narazí na svou lásku Mélanii, matku jejich společné dcery Juliette. Jeho žena zemřela před 27 lety na stejné pláži jako utonulá žena. Otevřela se časová trhlina, která mu umožňuje s Mélainí komunikovat v době 14 dní před její smrtí. V průběhu vyšetřování zjistí, že smrti obou žen spolu souvisejí. Mélanie nezemřela náhodou, ale stejně jako utonulá žena se stala obětí vraha.

Více jsme o seriálu psali zde.

Zdroje: XAtaka, Netflix, ČSFD, FlixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.