Romantika z Jižní Koreje: 6 nových seriálů na Netflixu, ze kterých se vám rozbuší srdce

Barbora Kučerová
Npio Entertainment/Netflix

Netflix si uvědomuje, že divačky i diváci milují korejské seriály všech žánrů, obzvlášť ty romantické. A tak se brzy dočkáme rozšíření nabídky. Je libo cestování v čase za osudovou láskou? Nebo láska rodící se z řešení zločinů na vesnici?

Romantiku z Koreje si zamilovali diváci z celého světa. Mezi lety 2018 a 2022 se jejich sledovanost ztrojnásobila a jen v roce 2022 pocházelo více než 90 procent sledujících ze zemí mimo Jižní Koreu. Jako poděkování za tolik lásky představí Netflix v následujících 5 měsících rovnou 6 nových romantických seriálů.

Podle slov Don Kanga, viceprezidenta korejského obsahu, mají tvůrci z jeho rodné země co nabídnout. “Máme radost, že si naše dojemné korejské pořady našly prostřednictvím Netflixu místo v srdcích diváků po celém světě. Naše příběhy se zabývají univerzálními životními zkušenostmi, jako jsou láska a zármutek, ale zároveň umožňují náhled do jedinečné korejské kultury.”

Investice Netflixu do dabingu a titulků přispěla ke stoupání sledovanosti. “Dopad byl větší, než jsme kdy doufali,” dodává ředitelka obsahu Yang Woo Yeon. Klíčový je podle ní dabing. “Dialog v jejich mateřském jazyce napomáhá k tomu, že korejské romance rezonují s diváky z různých koutů světa.” Jaké příběhy nám nabídnou nadcházející novinky?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 10 filmů, které jsou od května dostupné na Netflixu s češtinou. Nechybí romantika, komedie ani akční thriller

Nashle v mém 19. životě

Kdykoliv zemře, znovu se narodí a po 8 až 12 letech strávených v novém životě si vzpomene na všechny předešlé. Když si Ban Ji-eum vybaví předčasně ukončený osmnáctý život, rozhodne se strávit ten devatenáctý hledáním lásky z dětství. Z milého chlapce se ale stal zdrženlivý muž, který se bojí zamilovat. V adaptaci stejnojmenného webtoonu hrají Shin Hye Sun (My Golden Life) a Ahn Bo Hyun (Třída z Itaewonu).

Na Netflixu od 17. června.

Foto: tvN/Netflix

Království úsměvů

Bohatý dědic, který nemůže vystát falešné úsměvy, pozná dívku, jejíž zářivý úsměv je součástí její práce. A to v jeho rodinném podniku. V seriálu hrají k-popové hvězdy Lee Joon Ho ze skupiny 2PM a Im Yoon Ah z Girls’ Generation.

Na Netflixu od 17. června.

Foto: jTBC/Netflix

PSALI JSME PODROBNĚJI:Na Netflix míří dvě nové jihokorejské romantické komedie. Jedna o neodolatelném úsměvu a druhá o minulých životech

Čas volá tvé jméno

Žena, kterou ztvárnila Jeon Yeo Been (Vincenzo), se propadne v čase do roku 1998, kde se seznámí s mužem, který se nápadně podobá jejímu zesnulému příteli, jehož dvouroli si střihne Ahn Hyo Seop (Obchodní návrh).

Romantický thriller vychází ve třetí čtvrtině letošního roku.

Foto: Npio Entertainment/Netflix

Destined with You

Zpěvák Rowoon v roli právníka, který má zdánlivě vše, po čem touží, se snaží zlomit rodinnou kletbu. Jediná jeho naděje je neobyčejná státní úřednice (Jo Bo Ah), která před 300 lety otevřela knihu, jež měla zůstat zapečetěná.

Foto: jTBC/Netflix

Behind Your Touch

V tomto romantickém fantasy seriálu hraje Han Ji Min (Jedné jarní noci) veterinářku se zvláštní schopností naslouchat předmětům, kterých se dotkne. Spojí síly s místním detektivem (Lee Min Ki) v řešení přestupků i zločinů. Ve vedlejší roli uvidíme i Kim Jun Myeona ze skupiny EXO.

První díl vychází 12. srpna.

Foto: jTBC/Netflix

Du-na!

Skloubit studium na vysoké s osobním životem je náročné, i když zrovna nesdílíte byt s bývalou hvězdou korejského popu. Překoná láska nástrahy slávy? Hrají Bae Suzy (Vagabond) a Yang Se Jong (Má země: Nový věk).

Premiéra v závěru roku 2023.

Foto: Netflix

Nemůžete se rozhodnout, jaké K-drama by se vám mohlo líbit? Pomůže vám infografika, kterou jsme si pro vás připravili.

Foto: Netflixer

Zdroj: What’s on Netflix, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.