Thriller Ukradené srdce, který bodoval ve světě i u nás, se už brzy dočká pokračování

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Loni měl na Netflixu premiéru kolumbijský thriller Ukradené srdce (The Marked Heart), který své diváky přivedl do světa obchodníků s lidskými orgány. Přestože seriál někteří nazvali děsivou telenovelou, ve světě sklízel spíše chválu. Bude na tom dubnové pokračování podobně?

V podstatě ihned po premiéře se seriál Ukradené srdce umístil na prvním místě mezi deseti nejlepšími neanglicky mluvenými televizními tituly na Netflixu ve více než 68 zemích. Není tedy divu, že za pouhých 9 dní po premiéře režisér Leonardo Padrón oznámil, že vzhledem ke skvělé odezvě natočí pokračování.

Seriál sice získal na Česko-Slovenské filmové databázi slušných 70 %, ale většina recenzí nadšeně zrovna nezní. „Naprosto děsivá telenovela, protahovaná k nejzazší mezi, kam až je to vůbec možné. Nedůvěryhodné postavy, stupidní konverzace. Scény, které zřejmě mají vést k soucitu, jsou nanejvýš trapné, až k smíchu,“ uvedl jeden z hodnotících, který Ukradené srdce označil jako odpad.

PSALI JSME: Nejlepší filmy z produkce Netflixu, mezi kterými si vybere opravdu každý: Od Irčana po Pinocchia

Nicméně jinou recenzentku seriál příjemně překvapil. „Za mě obstojný thriller, rozhodně bych neřekla, že se jedná o telenovelu.. Jasně, nebudeme tady řešit, jak moc je to celé uvěřitelné a trocha toho patosu tam taky je, ale pokud od toho člověk nečeká bůhví co, tak si myslím, že ho čeká (vzhledem ke zdejším komentářům) příjemné překvapení.“

Pozor, článek obsahuje spoilery!

Ohlédnutí za první řadou

Camila Duarte (Ana Lucía Domínguez) a Zacarías Cienfuegos (Sebastián Martínez) se do sebe bezhlavě zamilovali. Plánování společné budoucnosti jim narušila nemoc Camily, která nutně potřebovala podstoupit transplantaci srdce. Na čekací listině se ale nacházela úplně dole, takže se Zacarías rozhodl zkontaktovat obchodníky s lidskými orgány. Ti jako vhodnou dárkyni vyhlédli Valerii (Margarita Muñoz), kterou bezprostředně po autonehodě zabili. Camila následně podstoupila transplantaci srdce, aniž by měla tušení, co Zacarías udělal. Manžel Valerie, Simón (Michel Brown), nenechal vraždu své ženy jen tak a vydal se na cestu pomsty.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejlepší korejské thrillery, které si právě teď můžete pustit na Netflixu

O čem bude pokračování?

Camila, která už zná celou pravdu, předstírá svou smrt, aby mohla zmizet ze života svého podlého manžela. Zacarías na to však přichází a spřádá mistrovský plán pomsty. Jeho cílem je nejenom přivést svou ženu zpět, ale zároveň vykonat monumentální pomstu na Simónovi. S podporou zlověstného gangu obchodníků přiměje Simóna prožít stejné peklo, jakým trpěl on. Jeho záměr je zcela jasný, a to ukázat, že stát se vrahem kvůli lásce je někdy jediná možná varianta.

Druhá řada v původním znění s českými titulky vstoupí na Netflix už 19. dubna.


Zdroje: Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.