6 nových filmů a seriálů, které si o víkendu můžete pustit na Netflixu. Nechybí temný thriller ani skvělé fantasy

Randál / Foto Nattida-Jayne Kanyachalao / Caviar / Netflix

Je tady víkend a s ním další dávka tipů na seriály a filmy, které nově vydala streamovací platforma Netflix. Na co se podívat? Nechybí pokračování jednoho z nejlepších fantasy Netflixu, animák pro dospělé ani animák pro děti nebo tajemný thriller.

Světlo a stíny, 2. řada

Fantasy seriál Světlo a stíny vychází z knižní série Griša od izraelsko-americké spisovatelky Leigh Bardugo. Trilogie patří mezi nejprodávanější knihy na celém světě a získala si mnoho fanoušků, zejména mezi mladými lidmi, kterým je také určena. Příběh je zasazen do země jménem Ravka, která je stižena temnotou a obývaná krvežíznivými monstry. Tuto zemi má zachránit dívka, která nikdy ničím nevynikala, ale najednou v sobě objeví zvláštní a nečekané kouzelné schopnosti. Alina Starkov bude mít za úkol sjednotit zemi a stát se grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Nebude to však mít snadné. Brzy zjistí, že ve hře jsou nebezpečné síly a ve světě magie není nikdy nic takové, jak se na první pohled zdá. Na Netflix nyní míří druhá řada, jejíž ústřední dějová linie by měla navazovat na knihu Bouře a vzdor, nicméně už nyní je jisté, že naprosto věrná knižní předloze nebude. 

Času dost

Dante, muž s vysokými pracovními ambicemi, žije se svou partnerkou Alicí, umělkyní toužící po úspěchu. Do té doby pohodový pár se dostává do krize v momentě, kdy Alice přestává akceptovat šílené tempo svého přítele. Ten neustále pracuje a není schopen se zastavit. Díky tomu nabyla dojmu, že jí nevěnuje náležitou pozornost.

Jednoho dne se však Dante probudí a uvědomí si, že se neprobudil do dalšího dne, ale přesně o rok později. Dostává se tak do časové spirály, ve které každý nový den odpovídá přesně jednomu roku jeho života. Cílem snímku je, aby se diváci zamysleli nad hodnotou času a tím, jak ho tráví.

Kouzelníkova slonice

Peter přišel jako malý o svou sestru Adele. Věří, že je stále naživu, a je odhodlán ji za každou cenu najít. Na náměstí mu zkříží cestu věštkyně, která mu dovolí, aby jí položil jednu otázku. Zeptá se tedy, jestli je jeho sestra naživu. Dostává se mu záludné odpovědi. Musí následovat tajemnou slonici, jenže, kde ji má najít Pak ale narazí na kouzelnické představení, kde umělec náhodou jednu slonici vykouzlí. Tajemné zvíře je však brzy odvedeno na královský dvůr, ale odhodlaný chlapec se ho rozhodne následovat. Před obrovským davem požádá samotného krále, aby mu slonici daroval. Král hochovi pobaveně předkládá tři nesplnitelné úkoly a slíbí mu, že jakmile je splní, slonici dostane.

Randál 

Temný thriller vypráví příběh Matthiase, influencera a mladého rodiče novorozeného Julia, který odhalí temné tajemství z minulosti svého dementního otce. Pustí se do důkladného pátrání, které následně otevře Pandořinu skříňku tajemství a rozplétá více rodinných dramat, než očekával. Matthiasova manželka Liv je celou situací hluboce znepokojena a hodlá udělat vše, co je v jejích silách, aby o svého manžela nepřišla, ale není už příliš pozdě? Co může skrývat stará továrna? Některé věci je lepší nevytahovat…

Agent Elvis

Animák pro dospělé Agent Elvis spojuje reálné historické události se špionážní komedií. Po úspěchu filmu Elvis, s Austinem Butlerem v hlavní roli, se král rock’n’rollu tedy opět objeví na obrazovkách. Hudebníka v traileru tentokrát však uvidíme létat s jet-packem, prát se s padouchy, podniknout cestu na Měsíc, ale i setkat se s prezidentem Richardem Nixonem nebo chovat opičáka Scattera jako domácího mazlíčka (což se doopravdy stalo).

Až do nebes

Telefonát uprostřed noci změní Solein život. Dozvídá se, že její manžel, vůdce gangu zlodějů, zemřel a je z ní teď mladá vdova. Kromě toho, že se musí postarat o svého syna, jsou tady problematické obchody, které vyžadují její pozornost. Nechce se však vrátit pod nadvládu svého otce Rogelia, jednoho z největších obchodníků s kradenými předměty v Madridu. Sole, odhodlaná vydělat si na živobytí, si najde nové spojence, kteří jí pomohou rozluštit záhadu smrti, jež poznamenala její osud. Ani policie, ani různé mafie, s nimiž bude muset soupeřit, jí nebudou chtít usnadnit cestu do nebe.

Zdroje: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.