Druhá řada fantasy Světlo a stíny bude jedinečná a plná nových postav. Epický trailer slibuje napínavou podívanou

Eva Lenská
Foto: Dávid Lukács/Netflix

Fanoušci úspěšného fantasy seriálu Světlo a stíny (Shadow and Bone) už netrpělivě počítají dny, které zbývají do uvedení druhé řady. Mezitím možná horlivě čtou knihy či sledují první řadu, aby si připomněli děj. Na co se mohou těšit? Netflix láká epickým trailerem.

Ve druhé řadě se samozřejmě vrátí oblíbené postavy, ovšem přibude i řada dalších. Kromě Aliny Starkov (Jessie Mei Li) a generála Kirigana (Ben Barnes) poznáme i čtyři nové postavy, kterými jsou Tamar Kir-Bataar (Anna Leong Brophy), Tolya Yul-Bataar (Lewis Tan), Nikolai Lantsov (Patrick Gibson) a Wylan Hendriks (Jack Wolfe).

Není třeba připomínat, že seriál Světlo a stíny vychází z knižní série Griša od izraelsko-americké spisovatelky Leigh Bardugo. Ústřední dějová linie druhé řady by měla navazovat na knihu Bouře a vzdor, nicméně už nyní je jisté, že naprosto věrná knižní předloze nebude.

Ostatně samotná autorka knih to potvrdila slovy:  „Uvidíme několik neuvěřitelných nových postav. Uvidíme postavy, které spolu komunikují, které spolu pátrají, které spolu bojují a smějí se, které jsme v knihách nikdy neměli možnost vidět pohromadě – a to je podle mě na tomto seriálu jedinečné.“

Ben Barnes ochotně prozradil, jak se jeho postava ve druhé řadě změní. „Je to někdo, kdo měl armádu, někdo, kdo byl uctívaný a obávaný. Ale teď je ještě osamělejší – s hrstkou mstitelů za zády a shromážděnou skupinou lidí, kteří se ho snaží zabít. Je teď tak trochu všemocný. Stačí, aby ho napadlo něco temného, a stane se to. Takže bude zajímavé sledovat, s jakými postavami ho budeme v budoucnu vídat.“

„Alina se z vystrašeného malého štěněte, které se nedokázalo nikomu podívat do očí, stane důležitou osobností. Cítím, že hodně vyrostla a je opravdu silná. Ačkoli má před sebou ještě dlouhou cestu, teď už víme, kam směřuje a kam se musí dostat,“ řekla zase o své postavě Jessie Mei Li. 

Tvůrci slibují, že se můžeme těšit na politické intriky, krvavé bitvy, létající lodě, opětovné setkání přátel, nové země a rodinné tajemství, které rozmetá všechna očekávání. Netflix navíc v pátek vydal opravdu lákavý trailer (podívejte se níže).

Druhá řada seriálu Světlo a stíny bude na Netflixu dostupná 16. března. Stejně jako 1. řada by měla mít 8 epizod.

Zdroj: What’s on Netflix, Netflix, Tudum, DigitalSpy

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.