7 seriálů, které by se vám mohly líbit, pokud se vám líbí Ginny a Georgia

Eva Lenská
Foto: Netflix

Ginny a Georgia a patří k nejoblíbenějším seriálům na Netflixu a uživatelé ČSFD mu dali krásných 76 %. Pokud jste právě dokoukali obě řady a rádi byste se mrkli na něco podobného, zajímavého a zároveň jedinečného, máme tu pro vás rovnou 7 tipů. Snad vám také přijdou vhod.

Seriál Ginny a Georgia má zatím dvě řady a zabývá se především vztahem matky a dcery. Ginny (Antonia Gentry) prožívá svou první lásku, hledá svou identitu, řeší spory s matkou a snaží se zapadnout mezi své vrstevníky. Giorgia (Brianne Howey) je mladá, sebevědomá svobodná matka, která v mládí zažila otřesné věci a snaží se udělat všechno proto, aby její děti nikdy nic takového nepoznaly. Seriál je často přirovnáván k sériálu Gilmorova děvčata, nicméně v mnoha směrech je úplně jiný. Druhá řada, která měla premiéru 5. ledna, je podle fanoušků ještě lepší než ta první.

Nyní už je ale čas na naše tipy:

Bridgertonovi (Bridgerton)

Dobový seriál Bridgertonovi má zatím 2. řady a třetí se natáčí. Pojednává o rodině, která má osm dětí. Když jedno doroste do věku, kdy se může vdát, případně oženit (což pánům trvá déle, jelikož se musí před svatbou vybouřit). Nastává hon nebo boj o toho pravého či tu pravou. Seriál se natáčí podle úspěšné románové série Julie Quinn, striktně se jí však nedrží. Je plný intrik, vášní, hádek i usmiřování a samozřejmě romantiky. První řada se zabývala osudem sličné Daphne a druhá hnala k oltáři jejího bratra Anthonyho.

Tenkrát poprvé (Never Have I Ever)

Seriál Tenkrát poprvé potěší i náctileté a na Netflixu má již 3 řady. Loni však bylo oznámeno, že se můžeme těšit na čtvrtou. Devi (Maitreyi Ramakrishnan) je mladá američanka indického původu. Ráda by se zalíbila spolužákům ve škole, jenže její rodina a tradice jí to neumožňují. Kromě toho se musí vyrovnat se smrtí otce, má napjatý vztah s matkou a navíc se má rozhodnout mezi Paxtonem a Benem, kteří se jí oba líbí. Jako každá puberťačka se občas mění v pěknou mršku a samozřejmě myslí na sex. Sériál si našel hromadu fanoušků a na ČSFD má hodnocení 78 %.

Emily v Paříži (Emily in Paris)

Seriál, který má na Netflixu tři řady a na ČSFD dostal 68 %, vypráví o Emily Cooper (Lily Collins), která odjíždí pracovat do marketingové firmy Savoir do Francie. Zpočátku je v kolektivu neoblíbená, a to především u nadřízené Sylvie. Snaží se využít americký pohled a vytvářet zajímavý koncept marketingových strategií. Není pro ni ale jednoduché přizpůsobit se novému městu. Ve volných chvílích chodí na lekce francouzštiny a snaží se navázat nová přátelství. Časem pozná chůvu Mindy a pohledného souseda Gabriela. Seriál je unikátní především úžasně barevnými a propracovanými modely, které Emily obléká. O jejím šatníku jsme více psali zde.

Smrt nás spojí (Dead to Me)

Smrt nás spojí je originální seriálová černá komedie Netflixu vytvořená Liz Feldman. Hlavní postavy hrají Christina Applegate a Linda Cardellini, mezi nimiž se vytvořila zvláštní chemie. Ta uhranula diváky natolik, že na ČSFD seriál obdarovali 76 %. Děj pojednává o výbušné vdově Jen Harding pátrající po řidiči, který srazil jejího manžela a ujel z místa nehody. Na podpůrné skupině pro ty, kdo se vyrovnávají se smrtí někoho blízkého, se spřátelí s excentrickou optimistkou Judy Hale. Ta ale tak trochu něco skrývá. Dáte-li seriálu šanci, budou vás bavit všechny 3 řady.

Sladké magnólie (Sweet Magnolias)

Romantický seriál Sladké magnólie má také 3 řady a na ČSFD vcelku slušné hodnocení 67 %. Vznikl na motivy knižní série americké spisovatelky Sherryl Woods. Děj je zaměřen na tři ženy žijící v městečku Serenity na jihu USA, které si pomáhají při řešení vztahů, práce i rodinných problémů. Seriál je tedy plný plný ženských hormonů, radostí i starostí. Jde o takový příjemný a oddychový kousek pro ženy všech generací. Nezapomeňte si k němu připravit koktejl zvaný Margarita.

Valeria

Španělský seriál Valeria určitě nadchne i fanynky populárního Sexu ve městě. Kritici na něj pějí ódy a na ČSFD se může pyšnit krásnými 72 %. Scénář vychází z románu Elísabet Benavent. Valeria je třicetiletá spisovatelka, která hledá inspiraci a aktuálně prožívá krizi, a to nejen v profesním, ale také v soukromém životě, především ve svém manželství. Oporou jsou jí její tři nejlepší kamarádky – Carmen, Lola a Nerea. Všechny se ocitnou ve víru emocí lásky, přátelství, žárlivosti nebo nevěry. Nechybí ani pan božský, okouzlující Victor (Maxi Iglesias). Seriál má na Netflixu 2 řady.

Hodný holky (Good Girls)

Naším posledním tipem je velmi pohodový seriál s kriminálním nádechem o třech matkách a kamarádkách, které se snaží dostat z finanční tísně. Pomohou si loupeží v místních obchodě a teď se na ně řítí další a další problémy. Ty je však mohou stát i život. Hodný holky mají na Netflixu 4 řady a na ČSFD parádní hodnocení 78 %. Všechny hrdinky řeší i svůj osobní a milostný život a nezapomíná se tu ani na jejich děti. Dobře se s hrdinkami bavte, ale až budete švorc, příklad si z nich neberte.

Zdroj: Netflix, autorka článku, ČSFD, Best od netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.