Temná krimi trilogie míří na Netflix. Zanechá ve vás otázku, co vlastně skutečně znamená být dobrým člověkem

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix si pro nás připravil zase jednu parádní a mysteriózní podívanou plnou záhad, krve a zločinů. Snímek Deset dnů dobrého muže (10 Days of a Good Man) je vlastně 1. částí temné trilogie, natočené na motivy románu tureckého spisovatele Mehmeta Eroğlu.

Stručný obsah filmu Deset dnů dobrého muže uvedený na Netflixu uvádí: Právník, který dělá soukromé očko, začne pátrat po pohřešované osobě. Odhalí ale nečekané souvislosti a jeho život se převrátí naruby.

Foto: Netflix

Nicméně k zamyšlení tu máme ještě něco navíc. Neškodný, obětavý, důvěryhodný, ctnostný, morální a… k čemu je vlastně dobré být dobrým člověkem? Pokud jste za celý život nikomu neublížili, můžete říct, že jste opravdu dobrý člověk? A pokud jste ochotni ušpinit si ruce pro spravedlnost, dělá to z vás špatného člověka?

Snímek bude líčit příběh Sadika (Nejat İşler), jenž se mění z obyčejného člověka v antihrdinu, hledajícího odpověď na výše uvedené zásadní otázky. Zatímco se Sadik mění z dobrého muže na špatného a ze špatného na lhostejného, ti, kteří mu zkříží cestu, dostanou svůj díl. Nikomu z nich se nepodaří uchovat si svou čistotu a nevinnost, kterou si byli jisti možná ještě den před tím.

Film o délce 124 minut režíroval režisér Uluç Bayraktar a zahráli si v něm Ilayda Alisan, Ilayda Akdogan, Riza Kocaoglu, Nur Fettahoglu, Baris Falay a Erdal Yildiz.

Deset dnů dobrého muže si budeme moci na Netflixu pustit už 10. února.

Zdroj: Netflix, New on netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.