TOP 5 seriálů ze školního prostředí, které si můžete pustit na Mezinárodní den vzdělání

Eva Lenská
Foto: Jon Hall/Netflix

Víte, že 24. ledna slaví všichni školáci Mezinárodní den vzdělání? Co ho tedy oslavit s Netflixem a nějakým seriálem ze školního prostředí. Vybrali jsme pro vás pět těch nejlepších, které by vás mohly bavit.

Škola zlomených srdcí (Heartbreak High)

Zápletka předělávky z 90. let se točí kolem středoškolačky Amerie, která se stane vyvrhelem, když vyjde najevo, že vytvořila mapu mapující všechny školní lásky a vztahy. A jelikož sex táhne a zajímá všechny bez ohledu na věk, rasu a pohlaví, škola se zaměří na to, aby studenty v tomto ohledu náležitě vzdělala. Nutí je tedy zapojit se do programu sexuální gramotnosti. A co chudák zmíněná Amerie? Ta si najde nové kamarády, autistku Quinni a nebinárního Jihoafričana Darrena, díky nimž si napraví reputaci. Kromě toho se bude muset vypořádat s milostnými problémy a zlomeným srdcem.

Nicméně (Nevertheless)

Děj tohoto seriálu se odehrává na jedné vysoké umělecké škole, kam chodí i hlavní hrdinka Na Bi, která studuje sochařství a po trpké zkušenosti už nevěří na lásku. Jednoho dne potká zvláštního kluka s vytetovaným motýlem na krku, jenž považuje randění za ztrátu času, ale rád flirtuje. Nakonec se dohodnou, že budou kamarády s výhodami, nicméně láska je nevyzpytatelná. Tentokrát se Korejci nebáli ukázat svět a vztahy mladých lidí v reálném světle a dokonce zabruslili i do vod lesbické lásky.

Srdcerváči (Heartstopper)

Dva teenageři chodí na stejnou chlapeckou školu. Přemýšlivý Charlie je občas nervák a netají se tím, že je gay. Nick je veselý hráč ragby s měkkým srdcem. Jednoho dne skončí oba v jedné lavici, čímž započne jejich přátelství, které však postupně přerůstá v lásku. Ačkoli si Charlie zprvu myslí, že nemá u Nicka šanci, láska funguje překvapivými způsoby a čas od času dokáže tedy i pořádně překvapit.

Zadostiučinění (Get Even)

Zadostiučinění je britský seriál o čtyřech dospívajících dívkách, které chodí na elitní školu a chtějí zabránit šikaně. Kitty, Margot, Bree a Oliviana založí tajný spolek a vyhlásí válku všem tyranům. Hodlají odhalit lži a napravit všechny křivdy. Ačkoli se k sobě na první pohled jako kamarádky nehodí, spolupráce jim jde na výbornou! Podaří se jim na škole zjednat spravedlnost? Hádejte.

Sexuální výchova (Sex Education)

Jeden z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších seriálů na Netflixu pojednává o středoškolském outsiderovi Otisovi, který se příliš nezajímá o sex, přestože je jeho matka sexuální terapeutkou. Jednoho dne se mu ale náhodou podaří poradit školnímu tyranovi, který se mu svěří se svými sexuálními neúspěchy. Otis nakonec po naléhání své spolužačky Maeve, do níž je tajně zamilovaný, rozjede tajnou sexuální poradnu. Zde studentům radí, jak vyřešit sexuální problémy, a v této oblasti je také vzdělává. Na Netflixu jsou 3. řady a 4. se připravuje.

Zdroj: Netflix, ČSFD, autorka článku, wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.