Charlesova reinkarnace do tampónu: Seriál Koruna ukázal nejtrapnější okamžik v životě krále Británie, který se skutečně stal

Foto: Keith Bernstein/Netflix

Pátá série seriálu Koruna (The Crown) o britské královské rodině je dosud nejskandálnější. Nejen, že se seriál ponoří do rozvodu prince Charlese a zesnulé princezny Diany, ale také vytáhne dosud nejtrapnější okamžik ze života nově jmenovaného krále Karla III. nazvaný médii jako Tampongate.

Pozor, následující text obsahuje spoilery!

V roce 1993 zveřejnil britský tisk úplný přepis soukromého rozhovoru mezi tehdejším princem Charlesem a Camillou Parker Bowles, ve kterém vedli eroticky laděný rozhovor. Následník trůnu tehdy řekl, že by chtěl „žít v jejích kalhotkách“, a žertoval, že by se reinkarnoval do tamponu. A právě díky tomu vznikl trefný název skandálu – Tampongate.

V seriálu je však tento poněkud laciný okamžik v životě páru zvládnut s humorem. Je jasné, že vtip s tamponem je spíše odkazem na Charlesovu nekonečnou smůlu než nějakou bizarní sexuální fantazií.

Foto: Netflix

Scéna zobrazuje Charlese a Camillu jako tragické postavy, milence, kteří si měli v první řadě vzít jeden druhého a kteří zůstali jeden druhému hluboce oddaní i poté, co se královská rodina snažila udržet je všemi možnými prostředky od sebe.

Seriál také citlivě zvládá Dianinu reakci. Pro ženu, jejíž manželství bylo odsouzeno k záhubě, než do něj vůbec vstoupila, je tato chvíle zjevně zničující.

Rozhovor mezi Charlesem a Camillou, který je od té doby nabývaný jako Tampongate, se ve skutečnosti odehrál 17. prosince 1989, kdy byli oba ještě ženatí s jinými lidmi. Charles a Diana se rozešli v roce 1992 a rozvedli se v roce 1996. Camilla a její bývalý manžel Andrew Parker Bowles začali žít odděleně v roce 1993, než se v roce 1995 oficiálně rozvedli. Tisk nahraný hovor v plném rozsahu otiskl až v roce 1993.

Zdroje: Seriál Koruna, Elle, Time

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.