Bude se vám tajit dech. Na Netflix míří série děsivých příběhů od slavného mistra hororu

Foto: Netflix

Japonský mistr hororu Junji Ito nás nebude sice ničím strašit na Halloween, ale rozhodně se budeme bát, až v lednu dorazí na Netflix adaptace jeho díla pod názvem Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre (Džundži Itó: Japonské děsy).

Během Geeked Week Netflix oznámil vývoj anime inspirovaného hororovými příběhy Junji Ita, autora nespočtu děsivých příběhů, které prostoupily vědomí fanoušků mangy a anime.

Foto: Netflix

Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre bude na streamovací platformě debutovat v roce 2023 a bude obsahovat 20 příběhů z Itova díla, které tak budou poprvé animovány.

Nakreslený vybledlými barvami v pečlivých detailech s Itovým charakteristickým stylem, ožije například příběh z katalogu mistra hororů — Tomie. Manga se soustředí na titulní postavu – tajemnou a krásnou ženu jménem Tomie Kawakami, která má moc přimět každého muže, aby se do ní zamiloval. Pouhou přítomností nebo psychologickou a emocionální manipulací přivádí lidi k žárlivosti a běsnění, které často vede k brutálním násilným činům. Muži se kvůli ní navzájem zabíjejí a ženy jsou doháněny k nepříčetnosti.

Mezi další adaptované mangy patří Sōichi, The Hanging Balloons, Ice Cream Truck, Tomb Town,  Library Vision nebo Headless Statue. Ice Cream Truck například vypráví o osudech dětí, které jsou pozvány na palubu autobusu zdánlivě přátelských mužů, aby si pochutnaly na zmrzlině. Tomb Town se zatím soustředí na město, kde se každý okamžitě po smrti promění v náhrobek, a Library Vision zase sleduje muže posedlého knihovnou, kterou mu předal jeho otec.

Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre na Netflixu vyjde 19. ledna 2023.

Zdroj: Collider, Netflix, Wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.