Tři šokující scény v seriálu Koruna, které jsou zcela fiktivní

Foto: Des Willie/Netflix

Emmy oceněné drama Netflixu Koruna (The Crown) poskytlo fanouškům fascinující pohled do světa britské královské rodiny, a to zejména královny, kterou ztvárnily Claire Foy, Olivia Colman a nyní Imelda Staunton. Ačkoliv je většina scén v seriálu pravdivých, některé se ve skutečnosti nestaly.

Královna nemusela prince Philipa přemlouvat, aby k ní při korunovaci poklekl

Zatímco v seriálu je princ Philip nešťastný z toho, že musel pokleknout ke královně během její korunovace, což způsobilo konflikt v jejich manželství, realita byla zcela odlišná.

Královský expert Christopher Wilson v rozhovoru s Marie Claire řekl: „Pochybuji, že princ Philip někdy něco takového řekl své ženě, protože pocházel z královské rodiny, která se inspirovala mnoha rituály a protokoly od britské královské rodiny. Dobře věděl, co se od něj na veřejnosti očekávalo a byl připraven tomu vyhovět.“

TAKÉ JSME PSALI: 7 důležitých událostí v královské rodině, které by se měly objevit v 5. řadě seriálu Koruna

Foto: Alex Bailey/Netflix

Princ Philip neměl vztah s baletkou Galinou Ulanovou

Ve druhé sérii Alžběta mezi Philipovými osobními věcmi nachází fotografii baletky Galiny Ulanové a je tím značně znepokojena. Ve skutečném životě však neexistuje žádný důkaz, že by byl princ někdy ve vztahu s ruskou tanečnicí, která ovšem skutečně žila.

Proslýchalo se však, že byl v průběhu let spojován s jinými ženami, včetně vévodkyně z Abercornu, která královskému autorovi Gylesu Brandrethovi řekla: „Je to komplikované a zároveň je to docela jednoduché. Potřebuje kamarádku na hraní a někoho, s kým se podělí o své intelektuální činnosti.“

ČTĚTE TAKÉ: 11 hereček, které si zahrály královnu Alžbětu

Foto: Des Willie/Netflix

Královna nezabránila princezně Margaret, aby si vzala Petera Townsenda

V první sérii Koruny je princezně Margaret po zveřejnění jejího románku s Peterem Townsendem dána nemožná volba: vezmi si ho a zřekni se svého královského titulu, nebo si ho nevezmi a udrž si své postavení, protože ti královna odmítá dát svůj souhlas.

Díky záznamům vydaným v roce 2003 se však zjistilo, že královna s premiérem Sirem Anthonym Edenem pracovali na plánu, díky němuž by se Margaret mohla provdat a zároveň si udržet svůj titul a postavení, i když by se musela vzdát svého práva nastoupit případně na trůn. Nakonec Margaret o několik let později, v roce 1955, vztah s Townsendem ukončila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hvězda seriálu Koruna Claire Foy prolomila ticho nad smrtí královny. Vzdala jí krásnou poctou

Foto: Alex Bailey/Netflix

Zdroje: Marie Claire, Hello

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.