Právnička s Aspergerovým syndromem bojuje s předsudky. V soudní síni však posměváčkům vytře zrak

Eva Lenská
Foto: Netflix

Pokud se vám líbil seriál Dobrý doktor, který vyprávěl o chirurgovi s poruchou autistického spektra, zkuste dát šanci i jihokorejské novince o geniální právničce s Aspergerovým syndromem. Třeba budete příjemně překvapeni.

Nový jihokorejský seriál z právnického prostředí s názvem Výjimečná právnička U Jong-u (Extraordinary Attorney Woo) má na svědomí režisér Yoo In Shik, jenž režíroval úspěšnou sérii Dr. Romantic a mysteriózní seriál Vagabond, známý z Netflixu.

Sedmadvacetiletá U Jong-u (Park Eun Bin) díky svému vysokému IQ 164, působivé paměti a kreativnímu způsobu myšlení vystudovala Soulskou národní univerzitu. Ačkoli trpí Aspergerovým syndromem, má svoje rituály a postrádá určité sociální dovednosti i empatii, je odhodlaná být vynikající právničkou, tudíž se nebojí žádné výzvy jak v zaměstnání, tak v životě.

Foto: Netflix

Když nastoupí jako advokátní koncipientka do velké právnické firmy, musí se potýkat s předsudky a iracionalitou vůči své osobě. V soudní síni však válí a postupně všem ukazuje, že je nejchytřejší právničkou s poruchou autistického spektra v Jižní Koreji.

Park Eun Bin již ukázala svůj herecký um v seriálu Králova přízeň, kde se vydávala za muže. Nyní ji čeká další zajímavá výzva. Kromě ní v seriálu, jenž má 16 epizod, uvidíme Kang Tae Oha, Baek Ji Won, Kang Ki Younga a Jin Kyung.

Seriál Výjimečná právnička U Jong-u nám Netflix bude dávkovat po dílech. Začne 13. července.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.