TOP 7 krimi thrillerů, které budete s napětím sledovat do posledního dílu

Foto: Netflix

Pokud patříte mezi milovníky kriminálek a napínavých thrillerů, které vám nedají spát dokud se nedozvíte, kdo je vrah, máme pro vás tipy na sedm přesně takových. Všechny najdete na Netflixu v češtině.

Drž se blízko

(Stay Close)

Minisérie Drž se blízko je založena na Harlanově nejprodávanějším psychologickém thrilleru z roku 2012 se stejným názvem. Sleduje Megan Pierceu (Cush Jumbo) – ženu, která žije zdánlivě idylický rodinný život se svým snoubencem Davem a jejich třemi dětmi. Její svět se ale brzy začne hroutit jako domeček z karet, když ji začne dohánět její minulost.

Navíc se brzy stane vražda a pohřešuje se člověk. Jeden z mnoha, který v této oblasti zmizel. Mohou spolu ale případy nějak souviset? Zdá se, že Meganina minulost je se všemi událostmi nějak spojena. Vše je poměrně propletené a zdá se, že každá z postav v seriálu něco tají. Rozuzlení na konci je ale velmi překvapivé.

Kaštánek

(Kastanjemanden/The Chestnut Man)

Napětí začne houstnout ve chvíli, kdy je na dětském hřišti objeveno tělo mladé ženy. Ta byla očividně brutálně zavražděna a chybí jí jedna ruka. Vedle mrtvoly leží malá figurka vyrobená z kaštanů a větviček.

Případu se ujmou vyšetřovatelka Naia Thulin (Danica Curcic) a její nový parťák Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard), kteří se snaží najít stopu k odhalení vraha. Brzy narazí na důkaz, který souvisí s případem zmizelé dcery političky Rosy Hartung. Na kaštanovém panáčkovi je totiž nalezen otisk jejího prstu. Jenže dívka je již rok nezvěstná a všichni ji považují za mrtvou. Krátce na to ale dojde k další vraždě a oba detektivové mají co dělat, aby nelítostného sériového vraha zastavili.

Cizinec

(The Stranger)

Celý příběh začíná tím, že cizí žena (Hannah John-Kamen) upozorní Adama Pierce (Richard Armitage) na falešné těhotenství jeho manželky. Otec od rodiny, dosud žijící poklidným životem, ale není jediným, komu tato neznámá prozradila nějaké tajemství, které možná mělo zůstat utajeno.

Živí se tím, že vydírá lidi kvůli jejich nerozvážnosti nebo kvůli nerozvážnosti jejich blízkých. Adam nejdřív nechce slyšet o tom, že by mu kdy jeho žena lhala. Ale nakonec zjistí, že to byla pravda. Na manželku s tím tedy vyrukuje. Když se Corinne (Dervla Kirwan rozhodne celou situaci manželovi vysvětlit, zmizí, než k tomu vůbec dojde. Adam je odhodlaný svou ženu najít. Mezitím se ale začnou dít další události a jsou odhalována tajemství dalších osob.

Hříšná touha

(Oscuro deseo/Dark Desire)

Úspěšná a vdaná Alma (Maite Perroni) si jednoho dne vyrazí se svou přítelkyní Brendou (Maria Fernanda Yepes), odhodlanou si večer pořádně užít. Na večírku se Alma setká s mladíkem Daríem (Alejandro Speitzer). Ačkoliv se z počátku hodně brání, nakonec mu podlehne a stráví s ním divokou noc u Brendy v bytě. Plná výčitek se pak vrací domů a doufá, že se o jejím románku nikdo nedozví. Darío se však velmi brzy objeví na univerzitě, kde Alma přednáší a postupně se ukazuje, že je jí doslova posedlý.

Krátce nato najde služebná ve vaně Brendino tělo a následuje celá řada událostí, které se zaručují o napínavou podívanou. Každá postava má svá tajemství, která postupně vylézají na povrch. Nikdo není takový, jaký se může zpočátku zdát.

Od 2. února 2022 je na Netflixu dostupná i druhá řada.

Binec, který po tobě zůstává

(El desorden que dejas/The Mess You Leave Behind)

Mladá učitelka Raquel (Inma Cuesta) přijala místo na vesnické střední škole, kde nahradila právě zemřelou Virucu (Bárbara Lennie). Ta svět opustila za velmi záhadných okolností a Raquel se snaží zjistit, co se stalo. Hned od začátku ji v tom podporuje i Mauro (Roberto Rodriguez), bývalý manžel Virucy, který si je jistý, že jeho láska nespáchala sebevraždu, jak tvrdila policie.

Raquel po nástupu do školy začínají chodit výhružné zprávy od někoho, kdo se jí naboural do mobilu. Brzy zjistí, že podobné zprávy dostávala i Viruca. První podezření padne na dva z jejích studentů. Ačkoliv je za každou cenu odhodlaná dozvědět se pravdu, sama se nakonec bude bát o svůj život.

Clickbait

Příběh vypráví o muži jménem Nick Brewer, který je milujícím manželem a otcem dvou dospívajících synů. Jednoho dne zmizí a na internetu se následně objeví ve videu, kde drží cedule s nápisy. Jedna z nich praví: „Při 5 milionech zhlédnutí zemřu.“ Ve videu se také objeví informace o tom, že by měl Nick údajně týrat ženy a jednu dokonce zabít. Policie a Nickova rodina se mezitím snaží zjistit, kdo ho unesl a snaží se ho najít. Mezitím se zde objevují další postavy a odkrývají nepříjemná tajemství, o kterých nikdo neměl ani tušení.

Ačkoliv budete během seriálu podezřívat mnoho osob, nakonec budete hodně překvapeni, kdo za vším stojí a co se skutečně dělo, zatímco miliony internetových uživatelů postupně sledovaly video. Seriál také poukazuje na nebezpečí sociálních sítí a internetových seznamek. Nikdy totiž nevíte, kdo je opravdu na druhém konci.

Dobrý den, Verônico

(Good Morning, Verônica/Bom Dia, Verônica)

Příběh sleduje policejní úřednici Verônicu Torres (Tania Muller), která se rozhodne vyřešit případy týkající se týraných žen poté, co se stane svědkem šokující sebevraždy mladé ženy. Ta se stala obětí fyzického i psychického týrání a s pocitem naprosté bezmoci se rozhodla ukončit svůj život přímo na policejní stanici v Sao Paulu, kde se jí nedostalo dostatečné pomoci a porozumění.

Verônica je vdaná, má dvě děti a fungující manželství. Do případů týraných žen se ale ponoří natolik, že její rodina musí jít stranou. A to obzvláště poté, co se setká s Janete (Camila Morgado), která je uvězněná v domě přísně střeženém jejím partnerem Claudiem (Eduardo Moscovis). Claudio ji nejen fyzicky, ale i psychicky týrá. Vyděšená Janete je svědkem aktů jeho zvrhlosti, jež sleduje jen malou dírkou v dřevěné bedně, kterou jí manžel dává na hlavu. Dobrý den, Verônico ukazuje aktuální téma v poměrně extrémní, avšak velmi dobře zpracované podobě.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.