Internet baví spor mezi francouzským prezidentem a starostou Říma o Emily v Paříži. Budeme tvrdě bojovat, říká Macron

Kristyna Dvorackova
Foto: Giulia Parmigiani/Netflix © 2024

Emily je známá tím, že i mimo Paříž přitahuje dramatické situace. Na konci čtvrté řady seriálu Emily in Paris přemýšlela o tom, zda vyměnit Paříž za Řím, což vzbudilo pozornost samotného francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Se svým názorem na sebe nenechal dlouho čekat ani starosta Říma Roberto Gualtieri, který je z přesunutí natáčení do Říma nadšený.

Po závěru čtvrté řady Emily in Paris (v hlavní roli s Lily Collins) prohlásil francouzský prezident Emmanuel Macron, že bude tvrdě bojovat za to, aby Emily zůstala ve své milované Paříži. „Emily v Paříži v Římě nedává smysl,“ prohlásil.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 6. ŘADA VIRGIN RIVER DORAZÍ JEŠTĚ LETOS. PŘINESE JARO I STOPY MINULOSTI. NETFLIX NA NI LÁKÁ NOVÝMI ZÁBĚRY

Emmanuel Macron v rozhovoru pro Variety dostal otázku, jaký má názor na tento úspěšný seriál od Netflixu, který se odehrává právě v hlavním městě Francie. Prezident uvedl, že pořad má pozitivní vliv na obraz Francie a je přínosný pro turismus země. Proto nebyl nadšený z toho, že Emily na konci čtvrté sezóny opustila Paříž, aby následovala svou novou lásku Marcella (Eugenio Franceschini). „Budeme tvrdě bojovat a požádáme je, aby zůstali v Paříži,“ dodal.

Na Macronovo prohlášení však reagoval i starosta Říma Roberto Gualtieri, který na sociální síti X Macronovi vtipně odpověděl, aby se uvolnil. „Emily v Římě je perfektní,“ uvedl. Gualtieri také poznamenal, že by Macron měl věnovat pozornost vážnějším záležitostem než fiktivní postavě, která se rozhoduje mezi Paříží a Římem, a poukázal tak na současné světové problémy, jako je například válka na Ukrajině.

V novém pokračování si malou roli zahrála manželka francouzského prezidenta Emmanuela Macrona Brigitte Macron. Setkaly se s Emily při obědě, kdy si ji všimla Genevieve (Thalia Besson). Emily za manželkou prezidenta jde a poprosí o společnou fotografii. „Byl jsem na ni velmi pyšný a ona si to velmi užívala. I když se objevila jen na pár minut, myslím, že to pro ni byl skvělý okamžik,“ okomentoval prezident.

Netflix nedávno potvrdil natáčení páté série seriálu Emily in Paris, takže se brzy dozvíme, jaké město a vlastně i lásku si nakonec Emily vybrala.

Zdroje: Variety, Vanity Fair

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.