Deskovky pro filmové nadšence: Milostné pletky s Bridgertonovými i boj se samotnou hrou Jumanji

Barbora Kučerová
Foto: Liam Daniel/Netflix

Kvalitní stolní hry můžou potrápit peněženku, ale do příjemně stráveného odpoledne se vyplatí investovat. Připravili jsme si pro vás nezajímavější kousky inspirované populárními seriály Netflixu. Vybere si romantická duše i rozený vypravěč, ale i příležitostní hráči, kteří chtějí rozšířit svou výbavu na party s přáteli.

Bridgertonovi

Pro fanoušky rodiny Bridgertonových se nabízí rovnou trojice her, z nichž jedna vyšla teprve nedávno. Je to oblíbený Milostný dopis, tentokrát s podtitulem Bridgertonovi, v němž máte za úkol odhalit záhadnou lady Whistledownovou. Hra má pravidla, která se naučíte za pochodu, a díky ikonickému látkovému pytlíku je vhodná na cesty. Stačí si ji vložit do kabelky a vyrazit.

Ve hře Bridgertonovi: Ve hře z vyšší společnosti máte 8 sezón na to, abyste si zajistili šťastný konec. Stačí zařídit, aby se do vás nápadník s nejlepším postavením zamiloval, ale rozhodně ničemu neuškodí, kdyby se vaši protihráči čistě náhodou dostali do menšího skandálu.

Další velmi populární desková hra si zajistila licenci Bridgertonových. Cluedo je obvykle detektivní hra, v níž se řeší vražda. Tentokrát ale přijdeme na kloub tomu, kdo se zapletl do největšího skandálu sezóny.

One Piece

A u této klasické detektivní hry ještě zůstaneme. V češtině vyšlo Cluedo i s pirátskou posádkou Slamáků, kde pod vedením kapitána Luffyho hledáte ukrytý poklad. Je jen na vás určit, kdo ho objevil, kde je skrytý a o jaký poklad se vlastně jedná.

Výbušná koťátka

Karetní hru Výbušná koťátka (Exploding Kittens), které se přezdívá kočičí ruská ruleta, si oblíbili hráči po celém světě. V červenci vyšel na Netflixu animovaný seriál a tvůrci k němu vydali i karetní rozšíření s podtitulem Dobro a zlo. Nová pravidla, nová mechanika a nový kočičí blázinec, tentokrát i s Boží a Ďábelskou kočkou.

Jumanji

Nebezpečí v podobě lvů, nosorožců nebo krokodýlů je ve světě Jumanji vzdálené jen jeden hod kostkou. Vyberte si svou figurku, hoďte osmistrannou kostkou a vydejte se na cestu, z které není návratu. Při cestě džunglí luštíte pomocí dekodéru rýmovačky na kartičkách a chráníte jeden druhého před nástrahami, které na vás číhají. Hra se dá koupit také v dřevěné verzi, která jako by vypadla ze stejnojmenného filmu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: STRHUJÍCÍ PODÍVANÁ, KTERÁ ČLOVĚKU ODROVNÁ NERVY: Z ADRENALINOVÉ NOVINKY NETFLIXU MĚLI DIVÁCI HUSÍ KŮŽI

Squid Game

Jistě vás napadlo, jak byste si vedli v smrtící Hře na oliheň. Abyste to zjistili, nemusíte riskovat život ani se hlásit do reality show. Stačí si pořídit hru Squid Game: Nechť hry započnou. Jedná se o hru na párty, která má 6 miniher známých z oblíbeného korejského seriálu.

Stranger Things

Stranger Things překvapí dvěma deskovkami. První z nich vyšla s českými pravidly pod anglickým názvem Attack of the Mind Flayer. Jedná se o zábavnou blafovací hru, která nesmí chybět na žádné oslavě. Mozkožrout vytváří svou armádu a zdá se, že se dostal i do vaší party. Proti sobě hrají dva týmy: posedlí a příčetní. Příčetní se snaží odolat útokům mozkožrouta, posedlí se naopak snaží všechny přátele převést na svou stranu.

Obrácený svět je kooperativní hra, která vychází z prvních dvou řad. Hráči se v ní ujmou rolí hlavních postav, aby s jejich pomocí zastavili nadpřirozené síly a zachránili Willa z Obráceného světa. Každá řada má svou vlastní mapu a karty.

Zaklínač

Milovníci deskových her vědí, že to není zrovna nejlevnější koníček. Zaklínač: Starý svět je toho příkladem. K základní hře se dá totiž dokoupit několik rozšíření, které něco stojí. Máte-li ale s kým hrát, určitě si užijete spoustu napětí a zábavy. Staňte se zaklínačem, postavte se nestvůrám a vyprávějte svůj vlastní příběh.

Zdroj: Hraj.cz, Luxor.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.