Diváci upozornili na chybu v 6. řadě Black Mirror. V jednom z nových dílů ujel tvůrcům detail

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Fanoušci Black Mirror našli v díle Mazey Day přešlap. Malá nedokonalost, které si obyčejný smrtelník sice nevšimne, ale nadzvedla ze židle několik znalců v oboru. Všimli jste si chybičky i vy?

Fanoušci populárního seriálu Black Mirror na internetu upozornili na chybu v nové epizodě Mazey Day, která byla zveřejněna 15. června. Příběh sleduje fotografku Bo v roce 2006, jež se věnuje sledování celebrit jako bulvární paparazzi. V době, kterou sleduje děj epizody, ještě nebyly tak běžné chytré telefony, takže klasičtí paparazzi sledovali umělce všude s velkými fotoaparáty.

Ve scéně, kde je Bo spatřena, jak fotí celebrity na romantické schůzce, pravděpodobně zkušení fotografové poukázali na to, jak se seriál spletl při zpodobnění této činnosti. „Dobře, tohle pravděpodobně nikoho jiného nenaštve, ale v této epizodě fotoaparát dělá zvuk, který naznačuje, že je zapnutý autofokus, ale fotografka stále bezdůvodně pohybuje kroužkem na čočce!“ napsal na Twitter jeden z nich.

„Vím, že úkol, který herečka Zazie dostala, byl ,předstírej, že používáš fotoaparát’ a zvuky jsou přidány v postprodukci, ale s tímhle opravdu otravná budu,“ dodala jiná osoba. Všimli jste si této maličkosti i vy?

ČTĚTE TAKÉ: Staňte se hvězdou vlastního seriálu, ale pozor na podmínky užívání. Netflix spustil službu Streamberry

Nové sezóna Black Mirror má aktuálně na ČSFD hodnocení 69 %, a tedy zatím nejhorší z dosavadních šesti sérií. Speciálně díl Mazey Day si vysloužil pouze 46 %. Ač se seriál obecně řadí mezi nejoblíbenější, diváci se obecně shodují na tom, že čtvrtý díl lze pouze buď milovat, nebo nenávidět. Nejsou spokojení s přílišným odklonem od „klasického žánru“ či až moc nadpřirozena a speciálních efektů. Naopak se ale najdou i někteří, které tato alegorie nadchla pro svoji surovost. Kam se řadíte vy?

Zdroje: Netflix, hellomagazine, Twitter, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.