Češi podle něj nemají vkus, má ženské jméno a za pár pus málem skončil ve vězení aneb 7 zajímavostí o Richardu Gerovi

Eva Lenská
Foto: Vertical Entertainment

Charismatický herec, kterého si každý spojuje především s romantickým filmem Pretty Woman, nedávno oslavil 75. narozeniny. Richard Gere na svůj věk vypadá stále skvěle a aktuálně je s manželkou na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. Pojďte se s námi podívat na několik zajímavostí z jeho života a kariéry.

Ženské jméno

Richard Gere se narodil 31. srpna 1949 ve Filadelfii. Jeho otec Homer George Gere vlastnil malou pojišťovnu a matka Doris Anna Tiffany byla ženou v domácnosti. Kromě Richarda měli ještě tři dcery a jednoho syna. Ačkoliv z něj vyrostl fešák, kterého zbožňují ženy po celém světě, Gere nemá zrovna nejmužnější prostřední jméno. Celým jménem se totiž jmenuje Richard Tiffany Gere. Prostřední jméno Tiffany dostal po matce, jmenovala se tak za svobodna.

Tři manželky

Gere se ženil rovnou třikrát. V roce 1991 si vzal slavnou modelku Cindy Crawford, toto manželství však dlouho nevydrželo. V roce 1995 se rozvedli. Podruhé se oženil s herečkou Carey Lowell. Sňatek uzavřeli v roce 2006, v roce 2016 však následoval rozvod. S Lowell má Gere syna jménem Homer James Jigme Gere. Třetí láskou je o 34 let mladší španělská publicistka Alejandra Silva, se kterou se oženil v roce 2018. Porodila mu dva syny.

ČTĚTE TAKÉ: VZRUŠUJÍCÍ NOVINKA S NICOLE KIDMAN NAŽHAVILA BENÁTKY. FILM SI VYSLOUŽIL 6,5MINUTOVÉ OVACE VE STOJE I NADŠENÁ HODNOCENÍ

Foto: BBC

Dal sbohem Hollywoodu

Amerika ho omrzela a tudíž naznal, že se s celou rodinou odstěhuje do Španělska. Rozhodl se hlavně kvůli své ženě, která tam má rodinu. Hollywood už ho dávno neláká. „Když slyším slovo Hollywood, první, co mě napadne, je, že je to pro mě něco velmi cizího,“ přiznal. „Už čtvrt století nežiju v Kalifornii a ani jsem za tu dobu nenatočil v Los Angeles žádný film.“

Skandální polibky

Herec je známý tím, že se soustředí na charitu a boj proti AIDS. Když v roce 2007 přijel do Indie a dělal osvětu na toto téma, pomáhala mu indická herečka Shilpa Shetty. Když chtěl lidem vysvětlit, že líbáním se tato nemoc nepřenáší, způsobil nechtěně pořádný skandál. Krásnou herečku popadl, políbil jí nejprve ruku a poté jí dal pusu na obě tváře a krk. Indové byli v šoku. Něco takového je u nich totiž naprosto nepřípustné.

Herci hrozila vysoká pokuta, nebo dokonce vězení. Naštěstí to dobře dopadlo. Gere se omluvil a zastal se i herečky, kterou pranýřovali za to, že mu líbání dovolila. Obvinění z obscénnosti bylo nakonec zrušeno.

Zlomený zub

Jak už bylo řečeno, herce si všichni pamatují jako okouzlujícího Edwarda z filmu Pretty Woman. Jen málokdo však tuší, že film stál fešáka zub. Během potyčky se Stuckeym se mu totiž rozlomila korunka na jedné stoličce. V oné scéně může pozorný divák jasně vidět, jak v ústech pohybuje jazykem a snaží se odhadnout škodu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ADAPTACE KNIHY MUŽ JMÉNEM OVE S TOMEM HANKSEM MÍŘÍ NA NETFLIX. DIVÁCI FILM HODNOTÍ JAKO VTIPNÝ A EMOTIVNÍ ZÁROVEŇ

Foto: Touchstone Pictures

Gere Na plovárně

V roce 2015 byl hostem na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Dostal cenu za přínos světové kinematografii a uvedl svůj nejpopulárnější film Pretty Woman. Také se objevil ve festivalové verzi pořadu Na plovárně. Nejenže zcela zastínil moderátora Marka Ebena, ale také nechápal, jak je možné, že jeho snímek patří spolu s Mrazíkem k oblíbeným hitům našich Vánoc. „Mrazík? Mrazík soutěží s Pretty Woman? To tedy opravdu nevypovídá, promiňte mi, nic moc dobrého o českém vkusu,“ prohlásil nevěřícně.

Otcem na stará kolena

Stejně jako řada jiných hollywoodských celebrit se i Gere stal otcem až v pozdějším věku. Prvního syna se dočkal až po padesátce, v roce 2000. Další dva synové, které má s Alejandrou Silva, přišli na svět ještě později. První z nich má jméno Alexander a narodil se v roce 2019. To už měl Gere pár let sedmdesátku na krku.

Zdroje: Wikipedia, People, Hello!, IMDb, 80’s Kids, The Things, i60, Novinky, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.