Poznali byste dnes Baby z Hříšného tance? Plastiky jí naprosto změnily i zničily kariéru

Foto: Vestron Pictures

Když se řekne „Baby nebude sedět v koutě“, všichni moc dobře vědí, o jaký film jde. Hříšný tanec byl hitem hned po premiéře a stále patří mezi jeden z nejlepších romantických a hudebních filmů. Hlavní roli si v něm po boku legendárního Patricka Swayzeho zahrála Jennifer Grey.

Americká herečka Jennifer Grey se narodila 26. března 1960. Její matka se věnovala hraní a tanci, otec byl uznávaným filmovým a divadelním hercem, který v roce 1972 dokonce za roli ve filmu Kabaret získal Oscara. Není divu, že když pocházela z takto nadané rodiny, měla k tanci i herectví taktéž blízko. Už od mala se věnovala baletu.

Do filmu ji poprvé chtěli obsadit hlavně kvůli slavnému otci. Nakonec se však ukázalo, že se pro roli nehodí. První roli pak nakonec získala v romantickém dramatu Lehkomyslní. Do povědomí diváků se však více dostala až v roce 1986 v komedii pro teenagery Volný den Ferrise Buellera.

Jennifer Grey
Foto: Vestron Pictures

O rok později pak přišel úspěch ze všech největší. Jennifer Grey si zahrála roli Frances „Baby“ Houseman v legendárním romantickém dramatu Hříšný tanec, kde si její mužský protějšek střihl Patrick Swayze. Konečně zde také mohla pořádně předvést své taneční schopnosti.

Mezi její další celovečerní filmy patří Gandahar, Rudý úsvit, Vražda na Broadwayi, Nahoru, dolů, Červený pás, Keith nebo In Your Eyes. Objevila se také v seriálu Přátelé, kde si zahrála bývalou nejlepší kamarádku Rachel jménem Mindy.

TAKÉ JSME PSALI: JAK DNES VYPADÁ SLAVNÁ KOMISAŘKA JULIE LESCAUTOVÁ? HEREČCE VÉRONIQUE GENEST TÁHNE NA 70 A OD DOB SERIÁLU SE TÉMĚŘ NEZMĚNILA

Jennifer Grey ve filmu Red Oaks
Foto: Amazon Studios

Jennifer Grey pochází z umělecké rodiny a její rodiče byli velmi ambiciózní. Matka na ni dokonce tak dlouho naléhala kvůli vzhledu, až si kvůli ní herečka nechala udělat plastiku nosu. Tu ostatně podstoupili i oba její rodiče. Ovšem operace bohužel nedopadla úplně podle jejích představ a Jennifer se nechala dokonce slyšet, že jí lituje. Následoval další zákrok, který měl vše zachránit, ale výsledek byl podobný. Jennifer tyto zásahy hodně změnily vzhled a údajně se s nimi nikdy nedokázala úplně vyrovnat.

Původně výrazná tvář se změnila v obyčejnou, která přestala být pro lidi, zejména pak pro filmaře, zajímavá. Jennifer tak začala přicházet o práci a nabídek bylo čím dál méně. Špatná zkušenost ji však neodradila od dalších zákroků, kterými se stala pověstná.

ČTĚTE TAKÉ: POZNALI BYSTE DNES DANU Z KROKU ZA KROKEM? HEREČCE STACI KEANAN TÁHNE NA 50 A HERECTVÍ UŽ DÁVNO POVĚSILA NA HŘEBÍK

I když vyprchalo štěstí v kariéře a už nedostávala tolik zajímavé role, měla alespoň štěstí v lásce. Jejími partnery byli herci Michael J. Foxe nebo Johnny Depp. V roce 2001 si pak vzala režiséra Clarka Gregga, s kterým měla dceru Stellu. I když se po 20 letech rozvedli, zůstali přáteli.

Na tanec nezanevřela ani mnoho let pod Hříšném tanci. V roce 2010 se zúčastnila Dancing with the Stars, americké obdoby českého Star Dance. Po boku tanečního partnera Dereka Hougha se stala šampiónkou celé řady.

TAKÉ JSME PSALI: JAK DNES VYPADÁ JOE LANDO ALIAS SULLY Z DOKTORKY QUINNOVÉ? JE MU 62 A POŘÁD JE TO VELKÝ HEZOUN

Poté, co kvůli rakovině ztratila svého otce, se Jennifer Grey aktivně zapojila do podpory povědomí o dárcovství orgánů. Svůj hlas propůjčila různým kampaním a organizacím, které pomáhají zachraňovat životy pomocí transplantací.

Zdroje: Wikipedia, Facts, Instagram/Jennifer Grey, Brain And Life

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.