Jak dnes vypadá slavná komisařka Julie Lescautová? Herečce Véronique Genest táhne na 70 a od dob seriálu se téměř nezměnila

Foto: TF1 / Jean-Claude Roca

Milovníci televizních detektivek jistě dobře znají seriál Julie Lescautová, který se začal vysílat v roce 1992, natáčel se až do roku 2014 a má celkem 22 řad. Svéráznou komisařku z francouzského městečka Meaux si zahrála Véronique Genest. Té je dnes už 67 let. Co dělá a jak dnes vypadá?

Véronique Genest vlastním jménem Véronique Raymonde Marie Combouilhaud se narodila 26. června 1956 ve městě Meaux. Herečkou se podle vlastních slov rozhodla stát už v 6 letech, když viděla Marry Poppins. Vliv ale zřejmě mělo i to, že její matka účinkovala v amatérském divadelním souboru a otec zase šil kostýmy.

Než se však stala herečkou, udělala si certifikát na kosmetičku a vizážistku, protože toužila pracovat v zábavním průmyslu. V roce 1977 debutovala jako maskérka u filmu La Communion solennelle. Následně se rozhodla vydat na dráhu herečky. Zapsala se do kurzů Théâtre de l’Atelier a poté do kurzů Daniela Mesguiche v Théâtre de la Contrescarpe v Paříži.

TAKÉ JSME PSALI: JAK DNES VYPADÁ JOE LANDO ALIAS SULLY Z DOKTORKY QUINNOVÉ? JE MU 62 A POŘÁD JE TO VELKÝ HEZOUN

Mezi tím pracovala v divadelním komplexu Boulevard Sébastopol, kde měla na starosti telefonickou rezervaci, recepci nebo usazování diváků. V roce 1980 se pak dostala k natáčení reklamních spotů a získala pár menších rolí.

První velká role, ve které se objevila, byla v dramatické komedii Bankéřka. Do povědomí se ale divákům dostala více až v mini sérii NANA a později legendární rolí, díky které ji známe i u nás, komisařky Julie Lescautové. Pilotní díl se mimochodem natáčel na policejní stanici ve městě, kde vyrůstala.

V té době byla ve Francii mezi krimi seriály docela velká konkurence, jenomže ne všechny měly v hlavní roli komisařky ženu. Vlastně žádný. A tak komisařka Julie Lescautová sklízela úspěch a Véronique nakonec podepsala smlouvu na další díly.

Ve svých 34 letech Véronique Genest potkala svého manžela a ve 38 letech se jí narodil syn. Letos v červnu herečka oslaví 68. narozeniny. Ve filmech a seriálech už se dlouho neobjevila, ale podle jejího Instagramu je celkem aktivní na divadelních prknech, kde se aktuálně objevuje ve hře Révélations (Zjevení).

I když už není Véronique Genest zrovna nejmladší, a od poslední řady Julie Lescautové uběhlo 10 let, stále vypadá téměř stejně, jakoby se vůbec nezměnila. Je velmi aktivní a temperamentní.

Révélation
Foto: Le Theatre de Passy

Zdroje: Wikipedia.fr, Francouzský film, Instagram/Véronique Genest

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.