Má abdominoplastiku a plastický chirurg jí polámal nos. Dnes slaví narozeniny herečka Lucie Zedníčková

Eva Lenská
Foto: Se souhlasem Srub Líny (oříznuto)

Dnes slaví 55. narozeniny česká herečka a moderátorka Lucie Zedníčková, která je nevlastní dcerou herce Pavla Zedníčka. Diváci si ji jistě pamatují zejména z filmů Saturnin a Helimadoe. Také ztvárnila právničku Naďu Růžičkovou v nekonečném českém seriálu Ordinace v Růžové zahradě. My se dnes zaměříme na její život a kariéru prostřednictvím několika zajímavostí.

Lucie Zedníčková se narodila jako Lucie Bártová 15. listopadu 1968 v Praze. Pochází z umělecké rodiny a herectví se věnovala už od dětství. Objevovala se v pořadech pro děti a také si zahrála v rodinném filmu Jen si tak trochu písknout.

Když jí bylo 8 let, stal se jejím nevlastním otcem herec Pavel Zedníček. Po maturitě vystudovala DAMU. Jelikož umí dobře německy, točí občas i v Německu. Nejkultovnějším filmem, ve kterém kdy hrála, byl Kouř z roku 1990. Byla vdaná za producenta Víta Pokorného, se kterým má dceru Amelii a syna Mikuláše.

ČTĚTE TAKÉ: NETFLIX LÁKÁ NA NOVÝ SEVERSKÝ KRIMI THRILLER. REŽISÉR SLIBUJE, ŽE BUDE TEMNÝ, SYROVÝ A SMYSLNÝ ZÁROVEŇ

Foto: Česká televize/Zuzana Páchová

Suchá pleť a největší neřest

Lucie vypadá pořád dobře a na rozdíl od jiných hereček se vyhýbá estetickým zákrokům v obličeji. Jelikož má velmi suchou pleť i vlasy, je zatížená na různé krémy. Trpí na rozšířené žilky a její pleti bohužel neprospívá její největší neřest, kterou je kouření. „Kouřit nepřestanu, radši budu mazat ty krémíčky. Já si to bez toho cigára neumím představit. Nevím, co s rukama a cigaretami si odměřuju i čas,“ řekla k tomu.

Plastický chirurg jí polámal nos

Herečka se může pochlubit opravdu nepříjemným zážitkem z maturitního plesu. Její spolužák jí polámal nos. Jak se to stalo? „Tancovala jsem tam se svým spolužákem Karlem Urbanem, ze kterého je velmi šikovný plastický chirurg. Na plese jsme tehdy dělali takový nějaký rock´n´roll a on si mě přehodil přes hlavu, ujely mi nohy, upadla jsem na nos a dodneška mám posunutou přepážku,“ vysvětlila s tím, že si zraněný nos ani nenechala opravit.

Dcera se pomamila

Její půvabná devatenáctiletá dcera Amelie Pokorná Zedníčková se pomamila. Oblíbila si herectví a zahrála si například v seriálech Sestřičky a Hvězdy nad hlavou. Kromě toho se věnuje tanci. Zamilovala si taneční styl contemporary a dokonce se může pochlubit velkým úspěchem. V roce 2018 se stala mistryní světa v moderním tanci. Talent k tanci nejspíš zdědila po své babičce, tanečnici Černého divadla Taťáně Staudacherové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NEJOČEKÁVANĚJŠÍ FANTASY PŘÍŠTÍHO ROKU KONEČNĚ PŘICHÁZÍ. PRVNÍ UPOUTÁVKA NABÍZÍ EPICKOU PODÍVANOU PLNOU TEMNOTY

Foto: Se souhlasem Srub Líny (oříznuto)

Zedníček jí psal úkoly

Na gymplu nesnášela matematiku, fyziku a chemii. Považovala je za úplné peklo. Otčím Pavel Zedníček se jí snažil pomáhat. „Jednou si pamatuji, že jsem přišla domu ze školy s tím, že mám těžký úkol z matiky a neumím ho vypočítat. A táta říkal, tak to tady nech, já až se vrátím z divadla, tak to tady budeš mít na stole vypočítané,“ zavzpomínala. „Ve tři ráno to dopočítal. A já ráno vstala a byla nešťastná, že to není podle postupu, který nás učili, a že mi to ve škole neuznají,“ dodala se smíchem.

Má abdominoplastiku

Lucie nakonec přece jen využila služeb svého spolužáka Karla Urbana, uznávaného plastického chirurga. Nechala si od něj opravit břicho. Po porodech měla rozsáhlou diastázu, kvůli které ji lidé pouštěli v tramvaji sednout v domnění, že je těhotná. Zákrok podstoupila v 53 letech a je velmi spokojená. Rozhodla se pro to zejména ze zdravotních důvodů, ačkoli přiznala, že ji moc netěšilo, když jako hubená vypadala s vypouklým břichem jako somálské dítě. 

K životu potřebuje moře

Není náročná, nepotřebuje drahá auta ani drahou kosmetiku, vždyť se téměř nelíčí, ale jednu věc si neodpustí. Lucie nadevše miluje moře. Má ráda tropy, jihovýchodní Asii, Thajsko a ostrov Koh Samui. „Kdybych si to mohla dovolit, byla bych u moře pořád,“ přiznala. „Říkám si, že jednou, třeba na stáří, by se mi líbilo pořídit si nějaký domeček někde na pobřeží.“

Zdroj: Super, Top Koktejl, Tv Nova, Wikipedia, Aplausin, Deník, idnes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.