Oslnivé róby, nekonečné rozparky i odhalené dekolty. Tak se oblékly celebrity na letošní Oscary

Salma Hayek, 95th Oscars® at the Dolby® Theatre / Foto: Kyusung Gong / ©A.M.P.A.S.

Největší herecká událost roku – přesně tak by se dalo popsat udílení Oscarů.  V hollywoodském Dolby Theatre se na letošní Ceny Akademie sjelo mnoho známých osobností. Kdo na červeném koberci zazářil a kdo to s outfitem trochu přehnal?

I když byl letošní koberec místo v červené barvě v barvě šampaňského, stále šlo o jednu z největších módních událostí. Na Oscarech 2023 celebrity oblékly propracované návrhy, siluety obepínající postavy i provokativní outfity.

Rihanna

Zpěvačka Rihanna, která v únoru oznámila, že čeká druhé dítě, zvolila na Oscary černé šaty Alaïa, které obsahovaly koženou sukni a crop top, který oblékla přes průsvitný rolákový top s dlouhým rukávem, v kterém předvedla své těhotenské bříško.

Salma Hayek

Šestapadesátiletá Salma Hayek vypadala nádherně ve třpytivých červených šatech Gucci, které se vyznačovaly sukní plnou třásní. Byly efektivní hlavně při chůzi, kdy se celá sukně rozhýbala. Ohlávkový výstřih pak zvýrazňoval hereččin plný dekolt.

Kate Hudson

Šaty s vlečnou stříbrem vyšívané, ale princezna to není… je to Kate Hudson na Oscarech. Šaty od Rodarte se kromě své velkolepé blyštivosti vyznačovaly dlouhým rybím ocasem a volány na rukávech. Herečka je doplnila šperky Rahaminov Diamonds.

Nicole Kidman

Na Oscarech nechyběla ani Nicole Kidman, která dorazila v černých šatech Armanim Prive. Díky rozparku až po stehno a květinovým detailům, které asymetrickou róbu s jedním rukávem zdobily, vypadala Nicole jako vždy senzačně.

Michelle Yeoh

Michelle Yeoh, která poprvé v životě získala Oscara, a je také jeho první asijskou držitelkou, vypadala elegantně v běloskvoucí róbě Christian Dior Couture, která se vyznačovala průhledným výstřihem a romantickým peřím. To sahalo až do jemné vlečky.

Lady Gaga

Oproti tomu Lady Gaga sáhla po temnějším gotickém stylu. Její černé šaty Versace se pyšnily průsvitným topem se sametovou kosticí a kruhovou sukní. Jasně červené rty a dramatický oční make-up byly v ostrém kontrastu, ale pro Gagu naprosto perfektní volba! Zezadu byla průsvitná část delší a zpěvačka tak ukázala i kousek svých hýždí.

Florence Pugh

Florence Pugh, kterou známe například z filmu Netflixu Irský zázrak, zvolila extravagantní šaty z Maison Valentino, které se vyznačovaly krátkou černou sukní s krémovým přehozem a výraznými nabíranými rukávy. Róba, jestli se to tak dá vlastně ještě nazvat, připomíná šaty z prostěradla, které frčely hlavně na TikToku a Instagramu během covidového lockdownu. Pro Florence ale taková klasika, která je u ní na podobných akcích běžná.

Jessica Chastain

Jessica Chastain měla pro změnu na Oscary velmi hodící se róbu od Gucci, ve které vypadala fenomenálně. Stříbrné flitrové šaty perfektně přiléhaly k její štíhlé postavě a byly ozvláštněny černým lemem na výstřihu ve tvaru V a černou vlečkou.

Ana de Armas

Ana de Armas, která loni oslnila jako Marilyn Monroe ve filmu Blondýnka, se hollywoodskou ikonou inspirovala ve výběru šatů pro letošní Oscary. Róba od Louise Vuittona měla nařasenou vlečku a hluboký véčkový výstřih a připomínala tu, kterou měla Marilyn Monroe v roce 1962, když zpívala prezidentu Johnu F. Kennedymu k narozeninám.

Halle Berry

Jako ze starého Hollywoodu vypadala také herečka Halle Berry, která zvolila bílé šaty ozdobené růžovými květy od Tamary Ralph. Róba měla nebezpečně vysoký rozparek, výstřih na hrudi a dlouhou vlečku. K tomu všemu Halle zvolila i dobový účes.

Eva Longoria

Eva Longoria oblékla stříbrem zdobenou róbu od libanonského návrháře Zuhaira Murada z jeho couture kolekce. Šaty se pyšnily hlubokým výstřihem a složitými detaily z korálků a drahokamů. Herečka je doplnila mokrým účesem a ladícími šperky.

Fan Bingbing

Čínská herečka Fan Bingbing patří také k těm, které vypadaly jako hvězdy starého Hollywoodu. V poutavém outfitu od Tonyho Warda naprosto okouzlila. Vypadala přímo královsky! Stříbrné flitry poseté šaty s třásněmi a hlubokým výstřihem povýšila dramatická zelená pelerína s výraznými rukávy a plnou sukní.

Vanessa Hudgens

Předávání Oscarů nevynechala ani herečka Vanessa Hudgens. Na slavnostní událost vynesla elegantní klasické černé šaty s bílými lemy bez ramínek. Jde o vintage kousek od Chanelu. Herečka ukazuje, že i méně je někdy více. Celek doplnily krásné šperky Roberto Coin.

Cara Delevingne

Zatímco většina hostů se letos rozhodla pro bílou nebo černou, herečka a modelka Cara Delevingne vypadala nádherně v rudé róbě na jedno rameno s vysokým rozparkem. Její outfit má na svědomí návrhář Elie Saab. Celek perfektně doplnily červené boty na podpatku a výrazné stříbrné šperky.

Zdroje: Instagramy celebrit a návrhářů

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.