Všichni žijeme v Harryho světě, vzkazují fanoušci slavného zpěváka, na kterého odkazují i filmoví režiséři

Tereza Pulgretová
Foto: Warner Bros.

Začínal před třinácti lety jako mladý chlapec v pekárně, nyní patří k největším současným světovým celebritám. Bývalý člen slavného boybandu One Direction Harry Styles ale kromě hudebního průmyslu také pomalu proniká do filmového světa. Nejen, že jeho samotného diváci už několikrát viděli na plátnech kin, řada snímků také obsahuje reference na jeho osobu. 

After

Knižní sérii After si zamilovali miliony čtenářů po celém světě. Jednotlivá díla se pak dokonce dočkala i filmové adaptace. Začalo to přitom docela nevinně a jednoduše. Spisovatelka Anna Todd v roce 2013 jako třiadvacetiletá dívka začala psát zamilovaný příběh na platformu Wattpad. Po dobu jednoho roku se jí dařilo napsat aspoň kapitolu téměř každý den. Její práci si vzápětí oblíbily zástupy čtenářů, po roce získala filmová práva společnost Paramount Pictures. V roce 2019 tak vyšel první ze série snímků After.

https://www.instagram.com/p/CUQottqPtEG/?utm_source=ig_web_copy_link

A kým se tato Američanka inspirovala? No přeci svým nejoblíbenějším členem britské skupiny One Direction. Podle Harry Stylese stvořila hlavního hrdinu knížek Hardina Scotta.

Právě kvůli tomu, že knihy odstartovaly na Wattpadu, bývají často přirovnávány k trilogii Padesát odstínů. Na stránku známou především fanfikcemi i dnes přispívá mnoho tvůrčích talentů, kteří ale zatím stále čekají na objevení.

How It Ends

Moc lidí by si to nejspíš netiplo, ale akčňák How It Ends z roku 2018 je dalším snímkem, ve kterém se objevila reference na známého umělce. Pozorní sledující si můžou všimnout banneru, který odkazuje na písně Treat People With Kindness a Lights Up. Ve filmu se také mihne poutač na koncert s nápisem „Harry Styles 26 September sold out“.

Voják, policista a Eros

Britský zpěvák se v první herecké roli objevil na televizních obrazovkách v dětském seriálu iCarly v roce 2012. Od té doby se zhostil role vojáka za druhé světové války ve snímku Dunkerk (2017) od režiséra Christophera Nolana, minulý rok zase zazářil po boku Florence Pugh v mysteriózním thrilleru To nic, drahá. Na kontě má také postavu ve filmu Eternals (2021) nebo hlavní roli v dramatu Můj policista (2022).

Na Netflixu najdete:

  • How It Ends (2018)
  • After: Přiznání (2020)
Foto: Nickelodeon

Zdroje: ČSFD, YouTube, TV Nova, Netflix Junkie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.