TOP 5 historických seriálů na Netflixu, které byste neměli přehlédnout

Eva Lenská
Foto: Starz Media

Dnes snad uděláme radost fanouškům historických seriálů. Netflix s nimi nešetří a v nabídce, kterou předkládá, se dají vedle pár nepodařených najít i opravdové skvosty. Pojďme se nyní zaměřit na 5 historických kousků, které rozhodně musíte vidět.

Marco Polo

Dobrodružný historický seriál Marco Polo z roku 2014 nás seznámí s mladým Benátčanem Marcem, kterého otec opustil na Hedvábné stezce. Když se dostane do rukou mocného Kublaj-chána, zjistí, že se má v mnoha ohledech ještě stále co učit a že ho čeká svět plný intrik, bitek a zrad. Postupně se nechá zasvětit do tajů mongolské kultury, plní pro chána důležité úkoly a poznává členy jeho rodiny. Seriál se může pyšnit parádními bojovými scénami, velkolepou výpravou a dobře napsanými postavami. Na ČSFD má hodnocení 76%

Foto: Netflix / Phil Bray

Dědicové země

Seriál se odehrává ve 14. století a vypráví příběh Huga Lora, syna zesnulého námořníka, který pracuje v loděnicích díky štědrosti váženého muže Arnaua Estanyola, a touží se stát stavitelem lodí. Cestu mu zkříží rodina Puigů, která nenávidí jeho mentora a usiluje o pomstu. Hugo se tak musí rozhodnout, zda bude loajální nebo přežije. Nicméně, pořád je tu slib, který dal rodině Estanyolových. Seriál byl natočen podle knihy úspěšného španělského spisovatele Ildefonsa Falconese a věrně vykresluje krutost, intriky a náboženský fanatismus tehdejší doby. Na ČSFD má seriál hodnocení 77%.

Foto: Netflix

Cizinka

Ačkoli je Cizinka spíše romantickým fantasy seriálem, bylo by škoda ji do našeho výběru nezařadit, neboť o Dianě Gabaldon, která napsala knižní předlohu, je známo, že se věrně drží historických reálií. S hlavní hrdinkou Claire, která se po skončení druhé světové války dostane do roku 1743, poznáme nejen charismatického Skota Jamieho a vášnivou lásku, ale také spoustu zákeřných pletich. Jelikož má Cizinka už 6 řad, navštívíme s hrdiny kromě Skotska i francouzský dvůr a Severní Karolínu. První řada je samozřejmě nejlepší a na ČSFD si vysloužila 83%.

Foto: Sony Pictures Television / Jason Bell

Bílá královna

Desetidílný seriál Bílá královna (The White Queen) byl natočen v roce 2013 podle knižní série Vojna růží, která vyšla i v češtině. Děj se odehrává na pozadí války růží a představuje příběh žen zapojených do dlouhého konfliktu o anglický trůn. Budeme moci sledovat tři ženy, Alžbětu Woodvillovou, Markétu Beaufortovou a Annu Nevillovou, které manipulují událostmi v zákulisí dějin, aby získaly moc. Nebudou se bát použít své půvaby, lži, intriky ani zbraně. Píše se totiž rok 1464 a Anglie se zmítá uprostřed války o legitimního krále. Yorkové a Lancasterové válčí mezi sebou, což přináší akorát nenávist a smrt. A všechny tři zmíněné ženy zoufale touží získat korunu. Na ČSFD má seriál hodnocení 75%.

Foto: Starz Media

Má země: Nový věk

Na závěr tu máme něco z jiného soudku. S jihokorejským seriálem Má země: Nový věk (My Country: The New Age) se podíváme do doby Goryeo a ukážeme si život v tehdejší době bez příkras a romantiky. Čeká nás spousta bitev a soubojů, ale poznáme i královské intriky a sílu opravdového přátelství, které nic nezlomí. Spolu s hlavními hrdiny, jež na čas rozdělí nespravedlnost a válka, zjistíme, že pokud člověk chce pro své nejbližší mír a bezpečí, musí přinášet ty největší oběti. Na ČSFD má seriál hodnocení 76%.

Foto: Netflix

Zdroj: ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.