10 slavných celebrit, které braly drogy a bojovaly se závislostí a alkoholu

Foto: Scott Everett White/Netflix, Universal Pictures, JoJo Whilden/Netflix

Občas šlápnou vedle i známé osobnosti. A někdy opravdu pořádně. Nevyhýbají se jim ani drogy nebo alkohol. Některým z nich tyto návykové látky pořádně pokazily kariéru. Kdo ze slavných bojoval se závislostí na drogách či alkoholu?

Drew Barrymore

Užívání drog bývalé dětské hvězdy Drew Barrymore v době dospívání patří mezi okamžiky, na které by raději zapomněla. Svou troškou do mlýna v té době jistě přispělo i rozvrácené manželství jejích rodičů a špatný vztah s matkou. Herečka si v nízkém věku pošla několikrát odvykací kúrou.

Robert Downey Jr.

Přestože herec Robert Downey Jr. poprvé vyzkoušel drogy už v šesti letech, až v roce 1996 čelil prvnímu zatčení souvisejícímu s drogami. Po znepokojivém období, kdy ho drogy stáhly až na úplné dno, se Downey Jr. vrátil na filmovou scénu zcela čistý a ve velkém stylu.

Mary-Kate Olsen

Herečka Mary-Kate Olsen, z populární sesterské dvojice, trpěla anorexií, byla závislá na alkoholu a zároveň také na kokainu. To ji přivedlo až do odvykacího zařízení.

Lindsay Lohan

Kdysi rozkošná dětská hvězda Lindsay Lohan se potýkala s různými těžkostmi ve svém životě, včetně zneužívání drog a alkoholu. Nejednou prolétly bulvárními plátky její fotky při zatýkání, kdy byla pod vlivem alkoholu. Pobyla si ve vězení i v mnoha odvykacích zařízeních.

David Hasselhoff

Hvězda pobřežní hlídky David Hasselhoff začal bojovat se závislostí na alkoholu na začátku 70. let. V roce 2002 dokonce utekl z odvykacího centra pouze v teplácích.

Charlie Sheen

V 16 letech byl herec Charlie Sheen zatčen za držení marihuany. Drogy ho ale, společně s alkoholem, provázely celý život. V roce 1998 dokonce utrpěl mrtvici poté, co se předávkoval kokainem. V roce 2010 byl zase nalezen opilý ve zničeném hotelovém pokoji v New Yorku a podle policie se přiznal k užívání kokainu. Několikrát byl na odvykačce a dokonce se pokusil o útěk.

Johnny Depp

Johnny Depp během nedávného soudního procesu se svou bývalou manželkou Amber Heard přiznal, že měl v minulosti problém s alkoholem i s drogami. Popsal to jako „samoléčbu“ po těžkém dětství a „únik“ od řešení emocionálních problémů. Podle svých slov poprvé užil drogy, když mu bylo 11 let.

Jamie Lee Curtis

Populární herečka Jamie Lee Curtis byla závislí na opiátech, které původně dostala na předpis po drobné plastické operaci očí v roce 1989. Následně z toho bylo deset let závislosti na pilulkách. Její otec, herec Tony Curtis, se v 80. letech léčil kvůli závislosti na alkoholu a kokainu a její nevlastní bratr Nicholas Curtis zemřel ve 23 letech na předávkování heroinem v roce 1994.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor, jedna z největších hereček hollywoodského Zlatého věku, roky bojovala se závislostí na drogách i alkoholu.

Kirsten Dunst

Herečka ze Spider-Mana podstoupila odvykací kůru kvůli pití a drogám. Po rozchodu s frontmanem Razorlight Johnnym Borrellem jí lékaři předepsali antidepresiva, která pak začala nekontrolovatelně míchat s alkoholem.

Zdroje: DrugAbuse, WIkipedia, Daily Mail, Today, The Nationl News, ABC

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.