Henry Cavill zažil při natáčení postelové scény pořádný trapas. Dnes slaví seriálový Zaklínač narozeniny

Eva Lenská
Foto: Jay Maidment/Netflix

Dnes slaví 39. narozeniny mužný sympaťák Henry Cavill, kterého zná celý svět jako Geralta z fantasy seriálu Zaklínač. Opět si povíme, v jakých filmech a seriálech ho můžeme vidět na Netflixu, a jako bonus přidáme i pár zajímavostí.

Henry William Dalgliesh Cavill se narodil 5. května 1983 v Saint Helier na ostrově Jersey jako čtvrtý z pěti chlapců. Už jako školák si zahrál v několika divadelních hrách, proto pro něj bylo herectví jasnou volbou. Proslavily ho především seriály Tudorovci a Zaklínač. Jeho vysněnou rolí je Alexandr Veliký.

Na Netflixu ho můžeme vidět v těchto filmech a seriálech:

  • Zaklínač
  • Jak vznikal Zaklínač
  • Zaklínačův bestiář
  • Zaklínač: Postavy z kontinentu
  • Zaklínač: Pohled do zákulisí
  • Enola Holmesová
Foto: Saban Films

Ve škole měl přezdívku Tlustý Cavill

Ačkoli dnes má postavu antického boha, jako školák byl poněkud oplácaný, a proto ho spolužáci šikanovali a smáli se mu, že je tlustý. Tohle všechno ho motivovalo k tomu, aby se svým tělem něco udělal. Začal hrát ragby i divadlo a díky tomu získal sebevědomí.

Málem se stal Edwardem ze Stmívání

Henry byl první volbou spisovatelky Stephanie Meyer pro roli Edwarda Cullena ve filmové sáze Stmívání. Nazvala ho přímo „perfektním Edwardem“. Jenže když se začalo natáčet, bylo mu již 25 let a sedmnáctiletého upíra hrát nemohl. Roli tak dostal Robert Pattinson.

Rád běhá

Kromě toho, že tráví denně několik hodin v posilovně, aby si udržel postavu superhrdiny, také hrozně rád běhá. Jelikož podporuje finanční sbírky, často běhá závody pro charitu. Zúčastnil se například závodu na podporu ohrožených divokých zvířat.

Foto: Summit Entertainment

Fanoušci v něm viděli Christiana Greye

Dovedete si představit Henryho Cavilla jako Greye z 50 odstínů šedi? Málem se tomu tak stalo. Když bylo oznámeno, že se chystá filmová adaptace tohoto románu, fanoušci chtěli, aby hrál hlavní roli. Bohužel nebyli vyslyšeni a roli získal Jamie Dornan. Oba herci jsou si však nápadně podobní.

Nesnáší randění

Milé dámy, máte smůlu. Randění ho moc nebere, zejména to na americký způsob, které nazývá kobercovým bombardováním. Nicméně přesně ví, co se mu na ženách líbí, a to mu vše usnadňuje. Tvrdí, že si potrpí na sebevědomé ženy, které nemají potřebu se přetvařovat a snesou tolik alkoholu jako on. Netají se tím, že ho fascinuje nahé ženské tělo.

Během natáčení postelové scény měl erekci

Je to sice trapné, ale stát se to může. Cavill během rozhovoru pro Men’s Fitness prozradil, že se mu při jedné postelové scéně postavil. Jeho herecká partnerka prý měla tak skvostná prsa a k tomu se o něj dráždivě otírala, že neuhlídal své nádobíčko a došlo k maléru. Musel se jí pak omluvit.

Foto: Summit Entertainment

K tanci potřebuje i pár panáků

Člověk by řekl, že si takový mužný fešák troufne na cokoli, včetně několika pohybů a kroků na tanečním parketu. V rozhovoru pro časopis Cosmopolitan však přiznal, že se při tanci cítí trapně, ačkoli po pár skleničkách si ho vlastně docela užívá.

Hovoří plynně čtyřmi jazyky

Henry Cavill ale není jen sexy, má i něco v hlavě. Mimo jiné má nadání na jazyky. Plynně hovoří čtyřmi jazyky: anglicky, španělsky, francouzsky a italsky. Pravděpodobně za to může jeho hluboký zájem o různé kultury.

Miluje videohry

Ačkoli navenek působí jako velmi kultivovaný gentleman, který rozhodně netráví hodiny hraním videoher, ve skutečnosti ho to baví ze všeho nejvíc. V rozhovoru pro časopis GQ přiznal, že místo courání po venku, raději zůstává doma a hraje videohry. Mezi jeho oblíbené videohry patří World of Warcraft a The Elder Scrolls V: Skyrim.

Zdroj: Men’s Journal, TheThings, Metro

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.