Kvíz: Pravda, nebo lež? Zkuste si, jak dobře znáte ty nejpopulárnější filmy

Titanic / Foto: Paramount Pictures and Twentieth Century Fox

Filmy nás dokáží vtáhnout do světa fantazie, promítnout nám před očima historické události, vzít nás na výlet do vesmíru, rozesmát nás, rozbrečet i pořádně napnout. Od svého vzniku se filmový průmysl rozvinul do globálního fenoménu, který ovlivňuje kulturu, společnost a každodenní životy lidí. Filmy nám umožňují prožívat různé příběhy z různých perspektiv, objevovat nové světy a rozšiřovat naše obzory. Jste filmoví fanoušek? Pak je přesně pro vás tento filmový kvíz.

Bez ohledu na to, zda preferujeme akční podívanou, dramatický příběh, nebo romantickou komedii, filmové umění má schopnost zprostředkovat emoce a vnuknout nám myšlenky, které nás mohou inspirovat a zanechat v nás trvalý dojem. Na některé nemůžeme přestat myslet ani po několika dnech. Jiné ale zapomeneme hned, nebo je ani nedokoukáme. Krásné na tom je, ž má každý jiný vkus a jiná očekávání a každý může mít jiného favorita a ocenit jiný kousek. Filmové žánry jsou rozmanité a poskytují široké spektrum možností pro diváky s různými vkusem a očekáváními.

Nejslavnější filmy všech dob často přesahují hranice svého žánru a stávají se kulturními ikonami. Mezi takové filmy patří třeba Kmotr z roku 1972 považovaný za jeden z nejlepších mafiánských filmů všech dob a mistrně zobrazuje svět organizovaného zločinu. Dalším ikonickým filmem, který nelze opomenout, je rozhodně epické romantické drama Titanic z roku 1997, které se stalo jedním z komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob nebo snímek Forrest Gump z roku 1994. V oblasti sci-fi vyniká rozhodně Star Wars s celým filmovým impériem. Z novějších snímků pak můžeme zmínit třeba Avatarat, fanoušci Marvelu by nám zase nezapomněli, kdybychom mezi legendární a nejlepší filmy posledních let nezařadili Avengers: Infinity War a Avenger: Endgame.

Pokud patříte mezi filmové fanoušky, zkuste si schválně náš kvíz, který prověří vaše filmové znalosti. Jak moc znáte populární filmy? Tenhle kvíz bude trochu jiný, protože šance na správnou odpověď bude 50 na 50. Odpovídat budete pouze PRAVDA, nebo LEŽ.

Pravda, nebo lež? Jak dobře znáte filmový svět?

1 / 11

Meryl Streep vyhrála dvě ceny Akademie za filmy Železná lady a Sophiina volba.

2 / 11

V Harry Potterovi nemá Draco Malfoy žádného sourozence.

3 / 11

Titanic byl vydán v roce 1999.

4 / 11

Henry Cavill se objevil ve filmu Deadpool & Wolverine.

5 / 11

Avengers: Endgame je nejvýdělečnějším filmem všech dob.

6 / 11

Pinocchio byl první animovaný celovečerní film Walta Disneyho.

7 / 11

Parazit z roku 2019 byl prvním filmem v neanglickém jazyce, který získal Oscara za nejlepší film.

8 / 11

Oppenheimera (2023) režíroval Christopher Nolan.

9 / 11

Irčan (2019) je filmem režiséra Quentina Tarantina.

10 / 11

Film Zrodila se hvězda (2018) je filmovým debutem Lady Gaga.

11 / 11

Film Malé ženy (2019) vychází z románu z 21. století.

Vaše skóre je

Průměrné skóre je 57%

0%

ZKUSTE SI I DALŠÍ KVÍZY:

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.