Kvíz: Znáte dobře filmy pro pamětníky?

Foto: Bromfilm

Na území tehdejšího Československa vzniklo během 20. a 30. let mnoho skvělých filmových snímků, které do dnes patří ke klenotům naší kinematografie. Zkuste si v našem kvízu, jak dobře znáte filmy pro pamětníky.

Když se řeknou dvacátá nebo třicátá léta v československém filmu, většině lidí se jako první vybaví filmy s Vlastou Burianem, Jaroslavem Marvanem, Hugo Haasem nebo Oldřichem Novým, kteří patřili mezi nejoblíbenější hvězdy tehdejší doby. Mezi herečkami zase zářily třeba Anny Odráková, Nataša Golová, Věra Ferbasová nebo Adina Mandlová.

Během třicátých let nastala obrovská změna. Přišel zvukový film a filmová tvorba byla výrazně ovlivněna – přišly nové žánry i styly. Tím popularita filmů i jejich hvězd ještě více vzrostla.

Patříte mezi milovníky filmů pro pamětníky? Vyzkoušejte si náš kvíz.

Dívka v modrém

Kvíz: Jak dobře znáte filmy pro pamětníky?

Zkuste si kvíz!

1 / 11

Která herečka si zahrála majitelku Zuzanku ve filmu Hotel Modrá hvězda?

2 / 11

Který režisér režíroval komedii Revizor, v níž si zahrál mazaného petrohradského úředníka Vlasta Burian?

3 / 11

Jak se jmenuje film, ve kterém z obrazu vystoupí dívka, kterou hrála Lída Baarová?

4 / 11

Jak se jmenuje herečka na obrázku?

Falešná Dvojčata

5 / 11

Píseň „To neznáte Hadimršku, děvčata“ z komedie To neznáte Hadimršku opatřili textem Jaroslav Mottl a Fráňa Vodička. Kdo složil hudbu?

6 / 11

Když flamendrovi Petrovi Sukovi lékaři po záměně rentgenových snímků předpovědí pouhý jeden den života, věren své tradici se vydá na poslední velkolepý flám. Projde několika bary, povzbudí se nemalým množstvím alkoholu, a protože už nemá co ztratit, na nemocničním lůžku se ze soucitu ožení s neznámou dívkou.

O jaký film jde?

7 / 11

Jak se jmenuje herec na snímku?

Čeněk Šlégl/Provdám svou ženu

8 / 11

Která herečka byla milenkou Huga Haase a také hrála až do roku 1937 ve filmech pouze po jeho boku, protože si nepřál, aby hrála s nikým jiným?

9 / 11

Jak se jmenovala vlastním jménem herečka Lída Baarová?

10 / 11

V jakém filmu zní píseň s texem: „Jen pro ten dnešní den stojí za to žít, jen klid svůj tichý mít, víc po ničem netoužit!“?

11 / 11

Z jakého filmu je tato fotka?

Eva tropí hlouposti

Vaše skóre je

Průměrné skóre je 75%

0%

ZKUSTE SI I DALŠÍ KVÍZY:

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.