Kvíz: Jak dobře znáte populární dětské seriály z 90. let?

Foto: Alien Productions Inc.

Pokud jste prožili dětství v devadesátkách, neměl by být pro vás tento kvíz žádný problém. Pokud jste měli v té době děti, které se koukaly na televizní seriály, určitě se vám také povede dobře. Anebo to šlo všechno úplně mimo vás? No uvidíme.

„Sobota ráno! Rychle k televizi! Pouštím svůj oblíbený seriál… Dávají Létající medvídky, Mumínky, Digimony, Pokémony a nebo třeba Strážce vesmíru….“ Přesně takhle by mohlo mnoho dnešních třicátníků popsat své dětství. Oblíbená byla během víkendových rán stanice Nova, ale také Česká televize nebo stanice Supermax.

Pamatujete si ještě na své oblíbené dětské seriály, na které jste spěchali v dětství k televizi?

Rychlá rota

Jak dobře znáte populární dětské seriály z 90. let?

Tak se ukažte!

1 / 15

Legendární seriál Dinosaurové vypráví o životě rodiny dinosaurů, kteří žijí v moderní době. Mají lednici, pračku, televizi a další veškeré moderní věci. V tomto seriálu je děj zaměřen na rodinu Sinclairu a jejich společný život. Jak se jmenovala hlava rodiny?

Dinosaurové

2 / 15

Timon a Pumba byli skvělými parťáky, kteří kámošili třeba se lvím králem. Snili o pohodovém životě a měli jedno heslo, kterým vyjadřovali, že není třeba se bát, žádné starosti neexistují. Jak znělo?

3 / 15

Jak se jmenoval bohatý strýček z Kačeřích příběhů?

4 / 15

Z jakého seriálu je tento obrázek?

5 / 15

Strážci vesmíru byli hrdinové, kteří svět chránili před zlem. Co museli vyslovit, aby se z obyčejných teenagerů stali hrdinové v barevných trikotech?

Strážci vesmíru

6 / 15

Z jaké planety pocházel mimozemšťan Alf ze stejnojmenného seriálu, který ztroskotal se svou lodí u rodiny Tannerových?

7 / 15

„Méďové, skáčou jako míčky gumové. V příbězích jež mají úroveň,“ zpívá Karel Černoch v textu znělky oblíbeného dětského seriálu. Jak se jmenuje?

8 / 15

Chi Chi Chi Chi Chip a Dale, zákon hájí... Určitě si všichni pamatuje na tento seriál z dětství, jehož hrdinové byli dva parťáci Chip a Dale. Jak se ale jmenoval?

9 / 15

Jak se jmenuje seriál na snímku?

10 / 15

„Kačerov jak hurikán

k nám už míří.

Auta laser aeroplán

….“

Doplňte konec textu znělky z Kačeřích příběhů:

11 / 15

Jak se jmenoval „kocour“ Rakeťáků, zloduchů ze seriálu Pokémon, proti kterým musel Ash a a jeho přátelé neustále bojovat?

12 / 15

Česká televize uváděla seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. Jak se jmenoval?

13 / 15

Jaký seriál je na obrázku?

14 / 15

Která česká zpěvačka nazpívala znělku „Tom a Jerry jdou k nám teď s náladou…“ k oblíbenému animovanému seriálu Tom a Jerry?

15 / 15

Šmoulové museli bojovat s hrozným čarodějem. Jak se jmenoval?

Vaše skóre je

Průměrné skóre je 73%

0%

ZKUSTE SI TAKÉ DALŠÍ KVÍZY:

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.