Po Menendezových Netflix přitvrdí. Už prozradil obsazení i přibližné datum vydání série Monstrum: Příběh Eda Geina

Karolína Oehmová
Foto: Melinda Sue Gordon / Courtesy of Netflix

Netflix přichází s další novinkou, kterou by diváci mohli vidět na přelomu příštího roku. Už 25. října 2024 má začít natáčení třetího dílu seriálu Monstrum, který ponese název Monstrum: Příběh Eda Geina (Monster: Ed Gein). Šílence, který je považován za prvního sériového vraha, jenž se stal celebritou, si zahraje Charlie Hunnam. Na jaké další hvězdy se můžete těšit?

Po úspěšných prvních dvou zfilmováních zločinů Jeffreyho Dahmera a bratrů Menendezových, kteří mají dohromady více než 100 milionů zhlédnutí na Netflixu, přichází další díl ze série Monster. Film s názvem Monstrum: Příběh Eda Geina (Monster: Ed Gein) se zaměří na známého sériového vraha, který byl přezdíván také jako Řezník z Plainfieldu.

Film představí hvězdné herecké obsazení

Potvrzeným hercem, který se zhostí role sériového vraha Eda Geina, je Charlie Hunnam. Na Netflixu ho můžete vidět v roli Kaie ve filmu Rebel Moon – Part One: A Child of Fire nebo jako Villiama Millera ve filmu Triple Frontier. Edovu matku hraje Laurie Metcalf, která je známá jako matka Sheldona v seriálu Teorie velkého třesku. Legendárního filmaře Alfreda Hitchcocka ztvární Tom Hollander, který se nejvíc proslavil rolí Cutlera Becketta ve filmu Piráti z Karibiku. V roli Hitchcocovy manželky se objeví Olivia Williams. Ta ztvárnila v seriálu The Crown Camillu Parker-Bowlesovou.

Olivia Williams (The Crown)
Foto: Justin Downing/Netflix

Kdy bude Ed Gein uveden na Netflixu?

Produkce plánuje natáčení od konce října do konce března 2025 a bude probíhat převážně v Los Angeles a v Chicagu. Je možné, že zveřejnění filmu Monstrum: Příběh Eda Geina bude už na konci roku 2025. Pravděpodobněji se ho ale dočkáme až zkraje roku 2026.

Život vraha jako inspirace pro film i song

Ed Gein měl velmi toxický vztah s matkou, která ho vychovávala v tom, aby na ní byl příliš závislý. Po její smrti se pomátl a začal mít chuť vraždit. Zpočátku jen vykrádal čerstvé hroby a experimentoval s mrtvými těly. Pak postupně odhalil touhu stát se ženou. Operace v tu dobu ještě nebyla možná, proto si začal šít obleky z ženských kůží. Zanedlouho ale začal vraždit a konzumovat ženy z okolí. Podrobnější popis Edova života si můžete přečíst v dřívějším článku na Netflixeru.

Jeho vražedné řádění inspirovalo mnohé filmové tvůrce. Robert Bloch jeho osobnost zakomponoval do románu Psycho zfilmovaného Alfredem Hitchcockem, Tobe Hooper do svého filmu Texaský masakr motorovou pilou. I Mlčení jehňátek od Thomase Harrise je inspirováno Edem Geinem. Ve filmové verzi si Dr. Hannibala Lectera zahrál Anthony Hoppkins. Skupina Slayer o něm dokonce složila píseň pod názvem Dead Skin Mask.

Zdroj: What’s on Netflix, ČSFD, Tudum, síť-X, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.