Do českých kin míří nový animák pro celou rodinu. Odehrává se na planetě Cybertron a odkazuje na legendární Transformers

Eva Lenská
Foto: Paramount Pictures

Chladnější podzim přímo vybízí k návštěvě kina a my tu máme jeden skvělý tip pro celou rodinu. Příběh legendárních Transformers se totiž vrací ke svým kořenům. Díky novému animáku Transformers Jedna (Transformers One) poznáte, jak se zrodilo nepřátelství mezi Optimem Primem a Megatronem. Navíc zjistíte, proč museli opustit rodnou planetu Cybertron. To si přece nemůžete nechat ujít!

O čem je animovaný film Transformers Jedna?

Než se stali proslulými Transformery, byli Orion Pax (budoucí Optimus Prime) a D-16 (budoucí Megatron) obyčejnými mechanickými obyvateli planety Cybertron, kteří postrádali schopnost se transformovat. Zatímco D-16 zcela respektoval všechna poměrně striktní nařízení platná v jeho světě, Orion Pax je porušoval, jak jen to šlo. Přesto byli nejlepšími kamarády, kteří by pro toho druhého strčili ruku do tavicí pece. Vinou řady nešťastných okolností a Optimovy dobrodružné povahy se ocitnou na útěku před spravedlností, kde se k nim přidají i hračička Bumblebee a drsňačka Elita-1.

Společně doputují až do míst, kde se jejich planeta zrodila, do zapovězeného a očím běžných smrtelníků skrytého koutku světa, kde objeví slavného válečníka Alpha Triona, jenž jejich domovinu odnepaměti chrání. Právě od něj čtveřice dobrodruhů získá schopnost se libovolně transformovat. Než se však stačí náležitě vyřádit, musí nabyté dovednosti použít k důležitějším účelům. Cybertron se totiž ocitl ve smrtelném nebezpečí a zachránit ho můžou jen ti výjimeční. Musí ale držet při sobě, což je úkol stejně těžký jako záchrana celého světa.

ČTĚTE TAKÉ: Apokalyptické sci-fi o smrtícím sněhu dorazí na Netflix. Trailer k Eternautovi vypadá naprosto epicky

Kdo má animák Transformers Jedna na svědomí?

Nový rodinný animák mají na svědomí režisér Josh Cooley a scenáristé Andrew Barrer, Gabriel Ferrari a Eric Pearson. Český dabing si vzali na starost Jiří Krejčí, Ondřej Brousek, Filip Tomsa, Jitka Moučková a Jan Šťastný. V originále film namluvili Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Jon Hamm, Keegan-Michael Key, Brian Tyree Henry, Laurence Fishburne a Steve Buscemi.

Po mimořádně úspěšné sérii hraných Transformers, která se skládá z šesti filmů a jednoho doplňku jménem Bumblebee, přichází na řadu animovaná verze, která má být startem plánované trilogie. „Celý film se odehrává na Cybertronu, nejsou v něm žádní lidé, pouze roboti, animace byla zkrátka nejpřirozenější volba,“ vysvětlil režisér Josh Cooley.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Silný emocionální zážitek a film s poselstvím, chválí diváci vydařený snímek s Tomem Hanksem, který si podmanil Netflix

Kdy bude film Transformers Jedna v českých kinech?

Zábavný animovaný snímek Transformers Jedna bude mít v českých kinech premiéru už 10. října. Jistě potěší nejen děti, ale i jejich rodiče. Na Slovensku měl film premiéru v kinech už v září, proto má na ČSFD hodnocení, které není vůbec špatné. Vysloužil si pěkných 68 %. Určitě mu dejte šanci, pro fanoušky Transformers je to skoro povinnost.

Zdroj: CinemArt, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.