Deadpool & Wolverine už ovládli svět. Teď si jdou pro Oscara

Foto: 2024 20th Century Studios / ™ 2024 Marvel

Deadpool & Wolverine se po velkém úspěchu v kinech i u diváků nehodlají rozhodně ještě stáhnout do ústranní. Aktuálně mají totiž zálusk na Zlaté glóby i na Oscary. Do boje jdou s novou kampaní, která má zajistit nominaci na Oscara pro Hugha Jackmana. Po těch letech už by si nějakou tu sošku zasloužil.

Deadpool & Wolverine ještě nemají dost! Teď si brousí drápy na Oscary! Zaměří se na obvyklé oscarové kategorie, kde soutěží filmy z Marvel Cinematic Universe. Jde o technické kategorie jako jsou produkční design, zvuk, střih, kostýmy a vizuální efekty. Ovšem, co kdyby zabrousili tentokrát i do hlavních hereckých kategorií?

Variety exkluzivně uvádí, že se Disney snaží dostat Hugha Jackmana na Oscarech do kategorie o nejlepšího herce ve vedlejší roli. A nejen tam! I na dalších předávání cen včetně Zlatých glóbů, SAG Awards a Critics Choice Awards. Studio by také rádlo prosadilo Ryana Reynoldse jako nejlepšího herce v kategorii Komedie/Muzikál na Zlatých glóbech. Ano, čtete správně, muzikály a komedie jsou zařazeny do stejné kategorie. I proto první Deadpool ztratil Zlatý glóbus ve prospěch muzikálu La La Land.

Hugh Jackman už byl během své kariéry čtyřikrát nominován na Zlatý glóbus a jednu proměnil ve vítězství. Tehdy to bylo za film Bídníci. Za tento film byl také nominován v kategorii Nejlepší výkon herce v hlavní roli na Oscarech. Je tady však i mnoho dalších rolí, ve kterých se Hugh Jackman objevil a jeho fanoušci mají pocit, že by za ně měl být oceněn, včetně jeho role v thrilleru režiséra Duny Denise Villeneuvea Zmizení a jeho rozloučení s rolí Wolverina ve filmu Logan od Jamese Mangolda.

Pro Disney i pro Hugha Jackaman by to byl velký úspěch, kdyby domů přinesl Oscara. Jako moderátor Oscarů byl v roce 2009 skvělý, ale jako jeho držitel by byl samozřejmě ještě lepší.

Ale to úvodní číslo bychom si také rádi někdy zopakovali, Hugh!

Snímek, který si okamžitě po vydání připsal nejlepší premiéru v historii pro mládeži nepřístupný film (film s ratingem R) v celosvětovém i domácím měřítku, má i skvělé hodnocení u diváků. Například ti čeští na Kinoboxu film Deadpool & Wolverine hodnotí 84 %.

Zdroj: Variety

Hodnocení na Kinoboxu: 84 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.