Nicole Kidman v 57 letech natočila nejžhavější film své kariéry. V Benátkách za něj získala cenu pro nejlepší herečku

Foto: thenews2.com via Depositphotos

Nicole Kidman nedávno na filmovém festivalu v Benátkách představila svůj nový film Babygirl, který si získal přízeň a uznání mnoha filmových kritiků. Nyní za něj získala cenu pro nejlepší herečku. Toto prestižní ocenění však pro ni bylo hořkosladké. Kvůli úmrtí v rodině si jej nemohla převzít osobně.

Herečka Nicole Kidman je aktuálně na výsluní a daří se jí. Po nepovedeném letošním úvodu s filmem Rodinná aféra, kde si zahrála po boku Zaca Efrona, se nyní těší oblibě její nový seriál Svatba roku na Netflixu. To ale není nic proti poctě, které se jí dostalo v Benátkách. Sedmapadesátiletá herečka byla totiž oceněna prestižním Volpi Cupem, cenou pro nejlepší herečku, kterou obdržela za svůj nový film Babygirl. Ovšem toto vítězství bylo spíše hořkosladké.

Kidman si bohužel cenu nemohla dorazit převzít sama, neboť ji postihla nečeká smutná událost. Během předávání cen režisérka filmu Babygirl Halina Reijn sdělila, že Nicole Kidman nemohla být přítomna z důvodu náhlého úmrtí své matky Janelle Ann Kidman (84 let). O její smrti se údajně herečka dozvěděla krátce po svém návratu do Benátek na předávání cen.

ČTĚTE TAKÉ: NOVÝ ADEPT NA OSCARA A VÍTĚZ ZLATÉHO LVA V BENÁTKÁCH. VEDLEJŠÍ POKOJ ZÍSKAL 18MINUTOVÝ POTLESK VE STOJE

Babygirl
Foto: La Biennale di Venezia

O čem je erotický thriller Babygirl?

Erotický thriller Babygirl vypráví o vysoce postavené ředitelce Romy, kterou hraje právě Nicole Kidman. Ta podvádí svého manžela Antonia Banderase s mnohem mladším a stážistou Samuelem, v jehož roli se objevil osmadvacetiletý Harris Dickinson. Film zkoumá složitost dynamiky moci a sexuality v pracovním prostředí.

„Babygirl je samozřejmě o sexu, o touze, o vašich vnitřních myšlenkách, o tajemstvích, manželství, pravdě, moci, souhlasu,“ řekla Kidman během tiskové konference, kde byl sex snad jediným tématem. „Je to příběh jedné ženy a já doufám, že je to velmi osvobozující příběh. Je vyprávěn ženou, jejím pohledem. To je podle mě to, co jej činí tak jedinečným… a osvobozujícím,“ dodala.

TAKÉ JSME PSALI: NOVÉ ČESKÉ DRAMA DIVÁKŮM PŘEDSTAVÍ SILNÝ PŘÍBĚH. FILM ROK VDOVY JE NATOČEN PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI

Film Babygirl nezaujal jen výkonem Nicole Kidman, ale jako celek. Filmoví kritici mu na Rotten Tomatoes nadělili úctyhodných 94 %. „Je to druh inteligentního, elegantního filmu pro dospělé, který v moderní kinematografii často chybí. Ke komplexnímu tématu přistupuje nejen s nuancí a empatií, ale také s osvěžující upřímností. Přitom je skutečně erotický a stylový,“ vyjádřila se k němu například Hannah Strong z Little White Lies.

A ódy na film pěly i další ženské kritičky. Ovšem i mužům se snímek líbil a hodnotí ho kladně. Podle některých jsou ve filmu dokonce nejžhavější erotické scény, jaké jsme mohli ve velkofilmu za několik posledních let vidět.

Zdroje: Rotten Tomatoes, The Guardian, USA Today, Filmový festival v Benátkách

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.