Herečka Natasha Lyonne zavzpomínala na natáčení dojemného filmu Jeho tři dcery. Mluví se o něm jako o mistrovském díle

Eva Lenská
Foto: Sam Levy/Tango Entertainment

Brzy se na Netflixu dočkáme snímku režiséra Azazela Jacobse s názvem His Three Daughters (Jeho tři dcery), který měl minulý rok premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Mluví se o něm jako o mistrovském díle a filmu, který chápe proměnlivost smrti. Herečka Natasha Lyonne zavzpomínala na jeho natáčení i věčné pocity smutku.

Snímek Jeho tři dcery přinese podmanivý rodinný portrét o třech rozdílných ženách. Když se zdravotní stav jejich otce zhorší, trojice sobě navzájem odcizených sester se sejde, aby se pokusily naplánovat nevyhnutelné. Nejstarší Katie (Carrie Coon) je poněkud vznětlivá. Mluví rychle a stresuje se všemi praktickými detaily.

Prostřední Rachel (Natasha Lyonne) je připravena vypadnout, neboť se rok starala o muže. A nejmladší Christina (Elizabeth Olsen) má neustále slzy na krajíčku a ze všech sil se snaží nešikovně udržet klid, zatímco všechny trčí v otcově malém bytě.

ČTĚTE TAKÉ: 7 VÝBORNÝCH SERIÁLŮ ZE ŠKOLNÍHO PROSTŘEDÍ NA NETFLIXU. NECHYBÍ LECHTIVÁ TÉMATA, LGBT TEMATIKA ANI ZÁHADNÉ ZLOČINY

Jeho tři dcery (Natasha Lyonne)
Foto: Netflix

Jednu ze sester si zahrála Natasha Lyonne, která si kvůli roli kladla mnoho otázek a rozhodla se pro neustálý stav smutku. „Našli jsme nové, nevyužité hlubiny, něco jako rezervoár,“ vysvětlila. „Pro mě to byla otázka: Proč? Proč pořád kouřím a uzavírám se do sebe a snažím se to od sebe odehnat? Co je to za pocit, který se skrývá pod povrchem a před kterým utíkám? A mít možnost v tom smutku svým způsobem setrvat bylo opravdu v tu chvíli úplně novou myšlenkou,“ doplnila.

„Smutek je šílený pojem. Je to něco, o čem se málo mluví. Protože se to děje každou chvíli. Truchlíme nad tím, co se stalo před osmi minutami, před dvěma minutami. Jste v neustálém stavu smutku,“ pokračovala. Snímek však není jen o smutku. Naopak se diváci můžou těšit na černý humor a hřejivost znovu nalezených rodinných pout.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ADAPTACE KNIHY MUŽ JMÉNEM OVE S TOMEM HANKSEM MÍŘÍ NA NETFLIX. DIVÁCI FILM HODNOTÍ JAKO VTIPNÝ A EMOTIVNÍ ZÁROVEŇ

„Scénář ve skutečnosti vychází z mých vlastních zkušeností s odchodem blízkých přátel a rodiny,“ řekl režisér Azazel Jacobs na filmovém festivalu v Torontu. „A právě tehdy máme pocit, že jsme společně uvízli na jednom místě, něčeho se bojíme, ale zároveň prožíváme ty zlomové okamžiky, kdy se chceme vymanit z bolesti a sehrát různé role, které se pro sebe během té doby snažíme najít.“

Snímek Jeho tři dcery bude mít na Netflixu premiéru 20. září.

Zdroje: Netflix, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.