Další česká komedie ovládla Netflix. Podle diváků ale vykresluje muže jako smradlavá prasata a ženy jako jednoduché pipky

Eva Lenská
Foto: Fénix Film

Čím větší slátanina, tím větší úspěch na Netflixu. To tedy alespoň u českých komedií platí. Do TOP 10 nejsledovanějších filmů se tak samozřejmě s přehledem dostal snímek Po čem muži touží 2, který dělá z mužů šovinistická prasata. Této trochu vyčpělé komedii vévodí Anna Polívková a Jiří Langmajer.

Ve filmu Po čem muži touží se hlavní hrdina Karel najednou ocitl v ženském těle. V pokračování diváci poznají psycholožku Irenu Kopáčovou (Anna Polívková), která se specializuje na partnerské vztahy. A nutno říct, že neprožívá zrovna nejlepší období. Její doporučení klientům se míjejí účinkem, poté dostává výpověď z nájemní smlouvy v domě, kde má ordinaci, a vzápětí přistihne svého přítele s jinou.

Nejlepším lékem na všechny trable je proto vyrazit s kámoškou Marcelou na víno. Kroky opilé Ireny pak vedou do stanu vědmy Zoltany, v němž vysloví osudové přání Chci bejt chlap!”.

ČTĚTE TAKÉ: NOVÝ ČESKO-SLOVENSKÝ MAFIÁNSKÝ THRILLER ZABODOVAL NA SLOVENSKU. I U NÁS MÁ MIKI NA ZDEJŠÍ POMĚRY NADPRŮMĚRNÉ HODNOCENÍ

Ráno se Irena probudí z kocoviny a ocitne se v podobné situaci jako Karel. Je v těle, které nesnáší, ale poté, co pomine prvotní šok, má možnost zjistit, jací muži doopravdy jsou. Irena/Iren (Jiří Langmajer) se o sebe musí postarat a není nikdo, kdo by jí uvěřil, že je to pořád ona.

Nakonec jí podá pomocnou ruku soused Radim (Marek Taclík), který byl do ní odjakživa zamilovaný. Věří jí a doufá, že někde tam uvnitř toho postaršího chlápka je jeho vyvolená a on ji jen musí osvobodit. Udělat z ženy muže není jednoduchý úkol, takže se Radim pořádně nadře.

Na Netflixu sice komedie Po čem muži touží boduje, ovšem na ČSFD má hodnocení jen 54 %. Přesto se většina diváků dobře bavila, takže na Českého lva to není, ale úplný odpad také ne. Po jedničce je však stejné, leč obrácené téma, vážně trochu nuda. „Rudolf Havlík přišel s pokračováním Po čem muži touží a vlastně nedokázal vymyslet nic nového,“ napsal jeden z diváků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: HVĚZDA DÁMSKÉHO GAMBITU MÁ V PLÁNU NAUČIT SVĚT, JAK VYVRAŽDIT SVOU RODINU. V NOVÉM SERIÁLU BUDE MÍT ANYA TAYLOR-JOY MORBIDNÍ SKLONY

„A jací jsou muži dle tvůrců? Jsou věčně ožralá, naprosto jednoduchá stvoření, která sice umí makat fyzicky, ale též prdí, smrdí, koupou se jen někdy, fotbal je pro ně vším a hlavně absolutně nerozumí ženám,“ pokračoval s dovětkem, že Langmajer je borec, který vážně zahraje všechno.

„Začátek je křečovitá trapárna, pak nastoupí Langoš a je to na pár minut brutální jízda. Zbytek filmu dojede na pokřiveném klišovitém vidění světa. Ženský jsou jednoduchý pipky, kterým stačí koupit kytku a vše je v cajku a pořádnej chlap prdí, kouká na fotbal a chlastá,“ postěžoval si další hodnotící.

Další komentáře a recenze diváků jsou v podstatě podobné. Téměř všichni chválí jedničku a Polívkovou za to, že byla lepší. A každý druhý tvrdí, že Langmajer hrál spíše zženštilého homosexuála kříženého s fiflenou, co si nějak moc libuje v růžové a podprsenku nesundává ani na noc. To ale ničemu nevadí, i když tu máme plno stereotypů. V každém případě jde o nastavovanou kaši, ale pořád celkem stravitelnou.

Zdroje: CinemArt, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.